:

Var är kungen av Atlantis inspelad?

Innehållsförteckning:

  1. Var är kungen av Atlantis inspelad?
  2. Vad heter prinsessan i Atlantis?
  3. Har man hittat Atlantis?
  4. Vilken ö nära Aten föddes Platon?
  5. När sjönk Atlantis?
  6. Är Atlantis riktigt?
  7. Vem sa okunskap är roten till allt ont?

Var är kungen av Atlantis inspelad?

Kungen av Atlantis är en svensk film i regi av Marina Nyström och Soni Jorgensen, med manus av Simon Settergren samt Ursula Fogelström med premiär den ....

Kungen av Atlantis
GenreDrama Komedi
RegissörMarina Nyström (inspelning) Soni Jorgensen (klippning & postproduktion)

Vad heter prinsessan i Atlantis?

Gruppen upptäcker att staden lever och Milo börjar umgås med stadens äventyrslystna vackra prinsessa Kidagakash, kallas Kida, som visar honom runt i staden där han upptäcker mer och mer av dess hemligheter.

Har man hittat Atlantis?

Ett amerikansk-lett forskar-team uppger att man tror sig ha hittat den mytomspunna staden Atlantis som sägs ha sjunkit i havet för tusentals år sedan. Enligt forskarna ligger staden belägen i våtmarker nära den spanska staden Cadiz i södra spanien.

Vilken ö nära Aten föddes Platon?

Platon föddes i Aten i ödem i Collytos i 4 BC. AD - Diogenes Laërce föddes dock i Egina - två år efter Perikles död .

När sjönk Atlantis?

Myten om den försvunna ön och riket Atlantis säger att den ska ha försvunnit för cirka 12 000 år sedan. Filosofen Platon beskrev Atlantis som en utopi, ett grönskande och rikt samhälle där alla levde lyckliga. Men enligt myten inträffade en naturkatastrof när invånarna blev giriga och ville utvidga sitt rike.

Är Atlantis riktigt?

Historien har i tusentals år lockat människor att leta efter den sjunkna ön och alla dess fantastiska skatter. Nu för tiden är dock alla forskare överens om att Atlantis, så som Platon beskrev det, aldrig har funnits. Men det betyder inte att det inte finns sjunkna städer.

Vem sa okunskap är roten till allt ont?

Då kände sig svensktalande på orten inte lika välkomna. Jag kommer att tänka på filosofen Platons ord: -Okunskap är roten till allt ont.