:

Hur gör man för att mjuka upp skinn?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man för att mjuka upp skinn?
  2. Kan läder bli blöt?
  3. Hur smörja läder?
  4. Hur härdar man läder?
  5. Hur får man bort Vattenfläckar på skinn?
  6. Hur tar jag hand om min skinnväska?
  7. Hur tvättar man Fuskskinn?

Hur gör man för att mjuka upp skinn?

Guide för att mjuka upp hårt läder

  1. Rengör lädret ordentligt. ...
  2. Påför lite Leather Revive på lädret och massera in det med dina händer. ...
  3. Stryk därefter på en jämnt lager av Leather Revive över lädret med en bomullstrasa, och täck därefter över med plastfolie.

Kan läder bli blöt?

Smutsig nappaskinn och läder kan rengöras med sadeltvål eller galltvål och lite vatten. Lädervård, läderrengöring: Ta en blöt duk eller trasa, gnid in tvålen och rengör som vanligt. Eftertorka med en ren fuktig trasa.

Hur smörja läder?

Läderfett måste appliceras på rent underlag (se ovan). Tag en ludd fri trasa och applicera läderfettet på lädret. Låt sjunka in i några timmar. Torka bort överflödigt fett med en annan ludd fri trasa.

Hur härdar man läder?

Skär ut det du skall härda (kom ihåg att göra lite större p.g.a. krympningen). Värm vatten till cirka 80 grader (det går att ha varmare, men då har man mindre marginal). Stoppa ned lädret i vattnet, efter ett tag kommer det att "bubbla". Ju längre det är i vattnet, ju hårdare blir det, men krymper också mer.

Hur får man bort Vattenfläckar på skinn?

Smutsig nappaskinn och läder kan rengöras med sadeltvål eller galltvål och lite vatten. Ta en blöt duk eller trasa, gnid in tvålen och rengör som vanligt. Eftertorka med en ren fuktig trasa.

Hur tar jag hand om min skinnväska?

Använd en impregneringsspray och spraya på långt avstånd för att se till att det fördelas jämnt över skinnet. Undvik att smörja in med krämer som lätt gör skinnet fläckigt. Skinn med en grövre yta kan med fördel smörjas in med ofärgad läderkräm eller balsam med jämna mellanrum för att återfukta och hålla skinnet rent.

Hur tvättar man Fuskskinn?

Alla fläckar, olja, fett, bläck, smuts eller annan nedsmutsning skall tvättas av omgående för att minska risken för permanenta fläckar. Använd mild såpalösning/diskmedel eller speciella rengöringsmedel för vävplaster för att ta bort fläckar från ytan. Använd tillsammans med en fuktig svamp eller en mikrofiberduk.