:

Vad kan man göra på en keramikkurs?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kan man göra på en keramikkurs?
 2. Hur fungerar en drejskiva?
 3. Var kan man dreja?
 4. Vad kan man göra med lera?
 5. Vad gör man med lera?
 6. Hur mycket kostar drejning?

Vad kan man göra på en keramikkurs?

Hon har keramikkurser i blandteknik och drejning där kursdeltagarna gör bruksföremål som koppar och skålar eller något annat dekorativt och användbart. De som börjat på en keramikkurs vill oftast fortsätta att arbeta vidare när de förstår vad de kan göra. Att jobba med keramik är både kreativt och tekniskt.

Hur fungerar en drejskiva?

Drejning är en teknik där lera formas till runda föremål såsom vaser, krukor, muggar, skålar och tallrikar. En lerklump (klös) placeras på en drejskiva som försätts i rotation. Genom att trycka med händer och fingrar i den mjuka, roterande leran formas kompakta eller ihåliga former.

Var kan man dreja?

På Clay'n Play finns möjlighet att prova på drejning och porslinsmålning helt förutsättningslöst för att väcka nyfikenhet och glädje. Givetvis ingår bränning av det ni tillverkat i drejstudion eller glasering och bränning av det ni målat.

Vad kan man göra med lera?

8 tips på roligt pyssel med lera!

 1. Pyssla egna kylskåpsmagneter. ...
 2. Skapa roliga figurer från havet. ...
 3. Pyssla en rolig larv av lera. ...
 4. Dekorera dina pennor med figurer av lera. ...
 5. Av leran kan du pyssla coola insekter. ...
 6. Skapa fina bokstäver av Silk Clay. ...
 7. Roligt pyssel med lera. ...
 8. Skapa fina tårtor av lera.

Vad gör man med lera?

Lera har flera användningsområden, bland annat i pappersindustrin (kaolin), till keramik, inom spa och som tätningslager.

Hur mycket kostar drejning?

Barn upp till 12 år i drejande målsmans sällskap betalar 245:- för en timmes drejning. Att prova på drejning är både kul och svårt. Därför rekommenderar vi en ålder från 10 år men välkomnar även yngre barn men då med mer stöd från drejande vuxen.