:

Hur smakar torsk?

Innehållsförteckning:

  1. Hur smakar torsk?
  2. Är torsk en billig fisk?
  3. Kan man äta havskatt?
  4. När är stekt torsk klar?
  5. När är fisken klar i ugnen?
  6. Är torsk dyrt?

Hur smakar torsk?

Torsk har till exempel en väldigt fast textur. Men den faller lätt sönder i lamellerna, så den upplevs som väldigt mör även när den är lite mer tillagad. Torsken har en smak av lite syrad grädde som gräddfil, och lite pilgrimsmussla, berättar Gustav.

Är torsk en billig fisk?

Torsken låg för dagen på 229 kronor per kilo hos en handlare. Om man vill testa en liknande mager fisk med nästan identiskt näringsinnehåll rekommenderas sej av flera fiskhandlare vi pratar med. – Den har oförtjänt dåligt rykte.

Kan man äta havskatt?

Ät det här istället: välj havskatt som odlas på inhemska fiskodlingar. Den har odlats ansvarsfullt och är därför några av de bästa odlade fiskar man kan äta. Pröva annars asiatisk karpfisk – en art med en smak som liknar havskatt, utan att konkurrera med vild havskatt, samtidigt som den inte stör ekosystemet.

När är stekt torsk klar?

Sätt ugnen på 130 grader. Tina fisken och torka av med papper, lägg torskryggen i en ugnsform och pensla med lite olivolja och smaksätt med havssalt. Baka i ugnen i ca 12 minuter tills fisken är lagom skivig och fast, om du använder termometer så sikta på 52 grader i innertemperatur för en saftig fisk.

När är fisken klar i ugnen?

Fisken är klar vid 48-52°. Vid en ugnsvärme p 175-225° blir fisken gärna torr på ytan innan den är klar inuti. Hög temperatur passar bäst vid gratinering eller när fisken ligger under ett skyddande ”täcke”. Vid gratinering är fisken redan tillagad.

Är torsk dyrt?

Torsken har aldrig varit dyrare än nu. På västkusten gick den bästa sorten för 164 kronor, nästan en fördubbling mot normalt. - Det beror nog på en rad faktorer, säger Sven R Rödström, Smögens fiskauktioner.