:

Varför slokar fikonträd?

Innehållsförteckning:

 1. Varför slokar fikonträd?
 2. Hur vet jag om mitt fikonträd är dött?
 3. Hur räddar man ett fikonträd?
 4. När ska jag klippa min Fikonplanta?
 5. Hur ofta ska man vattna fikonträd?
 6. Varför tappar mitt fikonträd blad?
 7. När slår fikonträd ut?
 8. När kommer bladen på fikonträd?
 9. Vad gödslar man fikonträd med?
 10. Kan man ha fikonträd inomhus?
 11. Hur ofta vattna fikon i kruka?
 12. Hur sköter man ett fikonträd?
 13. Hur klipper man ett fikonträd?
 14. När kommer blad på fikonträd?
 15. Hur länge kan fikonträd stå ute?

Varför slokar fikonträd?

Att fikon slokar och ser allmänt lessen ut har med vinterförvaringen att göra. Den vill stå svalt, 5-10 grader och ljust. Har man inte sådan plats att erbjuda den utan har den inomhus, slokar den då det är för varmt och dessutom torr luft och ibland även ljusbrist.

Hur vet jag om mitt fikonträd är dött?

Om fikonträdet inga blad har haft under sommaren, kan du testa på stammen. Krafsa med fingernagel eller en liten kniv lite på barken och kolla om det under barken är helt torrt, dött och brunt eller om det är levande, grönt ved där. Är det helt torrt och brunt så är nog fikonträdet död, tyvärr.

Hur räddar man ett fikonträd?

Så kanske frös de första bladanlagen på ditt fikon. Men ge inte upp ännu, utan låt det stå kvar och vänta om det skulle vakna och få nya blad under sommaren. Vattna förstås, men ett träd utan blad behöver ingen näring. Om inget händer under sommaren, så kan du klippa och se om det finns liv i det ändå.

När ska jag klippa min Fikonplanta?

Beskärning. Beskär det tidigt på våren för att det ska få ett kompaktare växtsätt, och för att stimulera fruktsättningen. Klipp bort skadade, korsande eller inåtväxande grenar.

Hur ofta ska man vattna fikonträd?

SKÖTSELRÅD FIKON: Vattning: Vattna regelbundet, ca två gånger i veckan under vår och sommar. Låt inte växten stå i vatten utan låt jorden torka upp emellan. Ge mindre vatten under vintern när plantan tappar löv. Ju mörkare och svalare trädet sår dessto mindre vatten behöver den.

Varför tappar mitt fikonträd blad?

Det är normalt att fikonträdet tappar bladen när kylan kommer. Bor du kallare än ett skyddat läge zon 1 så ta in den i ett förråd eller dylikt som "håller nollan" men den behöver inte vara i ljus om pinnen inga blad har. Kolla någon gång under vintern om fikonträdet behöver en skvätt vatten.

När slår fikonträd ut?

Fikonträd på våren När vårvärmen börjar stabiliseras och minusgraderna är slut kan man börja vänja fikonet vid uteklimatet.

När kommer bladen på fikonträd?

Blad och frukt Fikonträdet är en sommargrön växt som under våren ger nya blad som har en blåaktig färg som senare övergår i det mörkgröna som är synonymt med fikonträd.

Vad gödslar man fikonträd med?

Gödsla fikonträd på friland Om ditt fikonträd är planterat på friland kan du tillföra kogödsel när tillväxten börjar på säsongen och en tid därefter regelbundet tillföra en mindre mängd näring då och då. Nässelvatten är perfekt.

Kan man ha fikonträd inomhus?

Fikonträdet vill väldigt gärna stå på en plats som är solig eller har lätt skugga. Vill du hellre ha trädet inomhus går det minst lika bra, se bara till att placera den på ett så ljust ställe som möjligt.

Hur ofta vattna fikon i kruka?

SKÖTSELRÅD FIKON: Läge: Ställ ljust, men inte i skarp sol. Vattning: Vattna regelbundet, ca två gånger i veckan under vår och sommar. Låt inte växten stå i vatten utan låt jorden torka upp emellan. Ge mindre vatten under vintern när plantan tappar löv.

Hur sköter man ett fikonträd?

Fikonträd

 1. Placering. Fikonträd trivs utmärkt planterade i krukor ute på altan eller balkong, sol till halvskugga är bästa placeringen. De kan även stå inomhus, då så ljust som möjligt. ...
 2. Vattning. Vattna regelbundet under sommarmånaderna så jorden inte torkar ut helt. Gödsla en gång per månad under sommarhalvåret.

Hur klipper man ett fikonträd?

Man beskär fikon när den är i vila, annars kan den alltså blöda, så någon gång under hösten/vintern när fikonplantan är klar med frukten och nya knoppar inte har kommit ännu. Gamla skott som burit frukt brukar bli kala, klipp ner dem till tre-fyra ögon.

När kommer blad på fikonträd?

Vattna trädet sparsamt under vintern. Det är lätt att föröka fikon. Ta en ca 10 cm lång grenbit och stick ner i en kruka med blomjord, bottna först med lecakulor för att säkerställa att överskottsvatten rinner ut. Det tar några månader innan det kommer blad på grenen.

Hur länge kan fikonträd stå ute?

Övervintra fikonträd Väntas lite frost kan man skydda den genom att dra en fiberduk över grenarna så kan den stå utomhus till ganska sent på säsongen. Samtidigt är det ju bra att inte chocka växten med allt för stora temperaturskillnader, men att komma från kyla till in i värmen är lättare än det motsatta.