:

Hur snabbt växer tomater?

Innehållsförteckning:

  1. Hur snabbt växer tomater?
  2. Hur lång tid tar det från frö till tomat?
  3. När börjar tomaterna växa?
  4. När blir tomaterna röda?
  5. När ska man plantera om Tomatsticklingar?
  6. Hur får man goda tomater?

Hur snabbt växer tomater?

Det tar nästan två månader från sådd av tomatfrön till utplantering av småplantor. Med växtbelysning kan du starta redan i februari för att ha fina tomatplantor redan i april. Det finns så många härliga tomatsorter - bara att välja och vraka!

Hur lång tid tar det från frö till tomat?

Bästa groningstemp. är 22 - 25°C. Då gror normalt fröna på mellan 5 till 14 dagar. Vid lägre temperatur kan det ta upp till 4 veckor innan plantan visar sig.

När börjar tomaterna växa?

Eftersom vår varma sommarperiod är så pass kort behöver tomater alltid förodlas. Det betyder att du sår dem i kruka inomhus redan i februari eller mars för att ge dem ett försprång när det är dags att plantera om dem utomhus.

När blir tomaterna röda?

tomaterna att mogna inomhus Efter ett tag kommer tomaterna att bli röda och färdiga att äta. Du kan även testa att plocka tomaten och behålla en liten bit av kvisten. Lägg tomaterna i en kartong och låt stå mörkt, håll utkik i lådan några gånger i veckan, efter ett tag kommer du ha mogna tomater att skörda.

När ska man plantera om Tomatsticklingar?

När plantorna har fått ett eller ett par bladpar är det dags att plantera om dem i krukor som är cirka sju centimeter i diameter. Nu vill plantorna ha mer näringsrik jord. Blomsterlandets Tomatjord eller Yrkesodlarjord passar perfekt. Glöm inte att flytta med etiketterna.

Hur får man goda tomater?

Bäst temperatur är 20–25 grader dagtid och 12–15 grader nattetid. För lite ljus och utrymme och för mycket värme och näring ger långa, smala, gängliga blekgröna plantor som inte är bra. Rätt ljus och svala nätter ger kompakta fina plantor av bra färg.