:

Hur fungerar Peppol?

Innehållsförteckning:

 1. Hur fungerar Peppol?
 2. Hur vet man sitt Peppol ID?
 3. Vad är Peppol BIS?
 4. Vad kostar Peppol?
 5. Vad är Peppol BIS Billing 3?
 6. Vad kostar en e-faktura?
 7. Vad kostar det att skicka e-faktura?
 8. Hur mycket kostar det att hantera en faktura?
 9. Vad är en van operatör?
 10. Vad kostar e-faktura för företag?
 11. Hur mycket kostar räkning?

Hur fungerar Peppol?

Peppol-nätverket är som ett 'telefonnät för fakturor'. Via nätverket kan företag på ett säkert sätt skicka meddelanden till varandra, i detta fall UBL-fakturor. Om någon skickar dig ett SMS så känner du igen avsändaren så fort du har lagt till hen i din adressbok. Det enda som behövs är ett 'telefonnummer'.

Hur vet man sitt Peppol ID?

Du kan använda vår söktjänst för att hitta Peppol ID och annan relevant information om företag som är anslutna till Peppol-nätverket. Qvalia är en certifierad accesspunkt i Peppol och du registrerar du dig kostnadsfritt direkt på vår plattform. Rekommendationen är att använda sitt organisationsnummer som Peppol ID.

Vad är Peppol BIS?

Peppol BIS Billing 3 är ett format som följer den europeiska normen (EN16931). Det är en formatmall som skapats för att användas i Peppols nätverk för e-fakturor och kreditfakturor och som är obligatorisk i detta nätverk.

Vad kostar Peppol?

Registreringen kostar dig inget extra. Efter det kan ni ta emot från en Peppol avsändare i det format som ni vanligen får era dokument från InExchange.

Vad är Peppol BIS Billing 3?

Peppol BIS Billing 3 används av leverantören för att fakturera en genomförd leverans och för att sända en kreditnota. Specifikationen följer den europeiska standarden (EN 16931), som blir obligatorisk för fakturor som utfärdas till följd av offentliga upphandlingar som påbörjas efter den .

Vad kostar en e-faktura?

Vad kostar e-faktura via bank? Privat: Att som privatperson ta emot och betala via e-faktura innebär inga extra kostnader då tjänsten vanligtvis ingår i bankens betaltjänst.

Vad kostar det att skicka e-faktura?

Skicka e-faktura till konsument¹ (via fil)

SpecifikationPris
Per e-faktura1,50 kr/st
Presentation av e-faktura1,20 kr
Kostnad per icke presenterbar e-faktura1,50 kr
Konsumenters anmälan och avanmälan i internetbank1 kr

Hur mycket kostar det att hantera en faktura?

Analyser visar att en försiktig siffra för kostnaden att hantera en faktura manuellt är 60 kronor, mot- svarande siffra för en digital faktura är 5 kronor. Men enligt andra källor kan en manuellt hanterad faktura mycket väl kosta mellan 200-700 kronor.

Vad är en van operatör?

VAN-leverantör/operatör Förkortningen VAN står för Value Added Network och VAN-leverantören/operatören är det företag som erbjuder tjänster för att distribuera fakturan.

Vad kostar e-faktura för företag?

Istället för en pappersfaktura får du ett meddelande varje gång en ny e-faktura kommer. Alla uppgifter är förifyllda och du behöver enbart godkänna dem....Ta emot e-faktura från näringsidkare (via fil)¹

TjänstPris
Per e-faktura inom Sverige2,75 kr
Per internationell faktura4 kr

Hur mycket kostar räkning?

Betala i kassan Det är ofta dyrt. Det kan kosta upp till 150 kr för en enda räkning och är du inte kund i banken kan det kosta ännu mer. Om du vill betala räkningen med sedlar och mynt måste du dessutom hitta ett bankkontor som tar emot kontanter.