:

Måste man ha handpenning när man köper bil?

Innehållsförteckning:

  1. Måste man ha handpenning när man köper bil?
  2. Hur vet jag om jag får ta ett billån?
  3. Vad menas med restskuld vid bilköp?
  4. Kan man ta billån utan kontantinsats?
  5. Kan man få billån med betalningsanmärkning?
  6. Kan man köpa bil om man inte har fast jobb?

Måste man ha handpenning när man köper bil?

Billån (eller avbetalning som det också kallas) är ett fördelaktigt och enkelt sätt att låna pengar till bilköp. För privatpersoner gäller att minst 20% av bilens pris erläggs i handpenning, antingen som en kontantinsats eller genom en inbytesbil. Resterande belopp betalas av månadsvis.

Hur vet jag om jag får ta ett billån?

Likt bolån och privatlån måste du vara minst 18 år, folkbokförd i Sverige, ha en fast anställning eller pension och inga betalningsanmärkningar. Vissa långivare ställer även krav på att du ska tjäna minst 200 000 kronor per år. Tar du ett billån måste du också amortera.

Vad menas med restskuld vid bilköp?

Restskuld är ett begrepp som främst förknippas med billån. Premissen är att du efter amorteringstidens slut säljer tillbaka bilen till handlaren till det aktuella marknadsvärdet – då kallat restvärdet. Ett lån med restskuld kan vara både positivt och negativt för dig som låntagare.

Kan man ta billån utan kontantinsats?

Med billån är det lite annorlunda. Du kan låna till en ny bil utan att behöva hosta upp en större summa i kontantinsats. Faktum är att du kan teckna ett sådant lån helt utan en insats. Hur din ränta kommer att se ut och vilka omsättningskraven är beror naturligtvis på vilken långivare du väljer att använda dig av.

Kan man få billån med betalningsanmärkning?

Går det att ansöka om billån med betalningsanmärkning? Självklart kan du det! Du kan dock inte ansöka om ett vanligt billån, så ditt bästa alternativ är att ansöka om ett blancolån.

Kan man köpa bil om man inte har fast jobb?

är projektanställd, arbetslös eller sjukskriven så är det alltså ingen omöjlighet för dig att få ett billån. Detta beror på att långivaren tittar på din ekonomi i helhet. Faktum är ju att du som låntagare kan ha goda möjligheter att betala tillbaka lånet även om du inte har en fast anställning just nu.