:

Vad tjänar en vd på stort företag?

Innehållsförteckning:

  1. Vad tjänar en vd på stort företag?
  2. Vad tjänar vd på postnord?
  3. Vad tjänar en vd på ett mindre företag?
  4. Hur mycket tjänar man som CEO?
  5. Hur mycket mer tjänar en vd?
  6. Hur mycket jobbar en vd?
  7. Hur mycket tjänar VD på Volvo?
  8. Vad tjänar en börs vd?

Vad tjänar en vd på stort företag?

Medianlönen för en vd på ett industribolag ligger på 100 000 kronor i månaden, vilket är högst bland branscherna som redovisas. Som jämförelse tjänar en vd inom jord- och skogsbruk 55 000 kronor i månaden.

Vad tjänar vd på postnord?

Ett rejält påslag får även Annemarie Gardshol, vd på Postnord. Precis som förra året ökar hon lönen med omkring 20 procent. Under 2021 landade årslönen på 10,1 miljoner kronor, vilket motsvarar en månadslön på nästan 842 000 kronor.

Vad tjänar en vd på ett mindre företag?

Vad en VD tjänar varierar mellan olika branscher i näringslivet. Medianlönen ligger på 89 500 kronor i månaden och högst är den bland VD:ar inom industrin. Lägst är medianlönen för VD:ar inom byggsektorn samt jord- och skogsbruk.

Hur mycket tjänar man som CEO?

76 700 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket mer tjänar en vd?

En vd tjänar lika mycket som 86 städare – rekordstora klyftor under pandemin. En toppchef i näringslivet tjänar 65 gånger mer än en industriarbetare och 86 gånger mer än en städare, visar en ny rapport från LO. Och klyftorna har ökat kraftigt under pandemin.

Hur mycket jobbar en vd?

Ledarskap 70-timmars arbetsvecka och en och annan tupplur som täcker sömnbehovet. Så ser myten om vd:n som övermänniska ut. Men inte verkligheten, enligt en dansk undersökning. Det är en utbredd myt att vd:ar och andra karriärmänniskor jobbar mycket mer än alla andra och sover pyttelite och låter blir att skaffa barn.

Hur mycket tjänar VD på Volvo?

AB Volvos vd Martin Lundstedt fick ett rejält lönelyft under fjolåret. Den fasta lönen uppgick till 16,3 Mkr och han fick bonus på 24,8 Mkr. Styrelsen anser att han halkat efter nordiska vd:ar och därför höjs taket för den långfristiga ersättningen.

Vad tjänar en börs vd?

Medianlönen för den totala ersättningen till en börs-vd var 6,3 miljoner kronor för helåret 2019, visar en ny rapport från Novare Pay Consulting. Novare Pay Consulting har för femte året i rad kartlagt ersättningar till vd:ar, ledande befattningshavare och styrelser på Stockholmsbörsen i rapporten ”På tal om lön 2020”.