:

Vad krävs för att bli företagsmäklare?

Innehållsförteckning:

  1. Vad krävs för att bli företagsmäklare?
  2. Vad gör en Fastighetsmäklarassistent?
  3. Hur mycket tjänar en företagsmäklare?
  4. Hur mycket kostar en företagsmäklare?
  5. Vad krävs för att jobba som Mäklarassistent?
  6. Vad krävs för att jobba som ekonomiassistent?
  7. Hur mycket tjänar en mäklare i Stockholm?

Vad krävs för att bli företagsmäklare?

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som företagsmäklare. Många nuvarande svenska företagsmäklare är utbildade Civilingenjörer, Civilekonomer eller har kandidatexamen i Ekonomi alt har andra eftergymnasiala utbildningar från högskola/universitet eller från en yrkeshögskola.

Vad gör en Fastighetsmäklarassistent?

En fastighetsmäklarassistent ska kunna ta hand om både de administrativa och praktiska rutinerna på ett fastighetsmäklarföretag.

Hur mycket tjänar en företagsmäklare?

91 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur mycket kostar en företagsmäklare?

Den rörliga kostnaden för en Företagsmäklare brukar ligga på 4% till 10% på försäljningsvärdet. Normalt sätt så brukar den rörliga delen vara lägre ju högre förväntat försäljningspris. En tumregel är att en Företagsmäklare sällan åtar sig ett uppdrag där deras förväntade arvode är lägre än 50 000 kronor.

Vad krävs för att jobba som Mäklarassistent?

Kvalificerad Mäklarassistent - En komplett utbildning Juridik - avtals-, fastighets- och familjerätt. Ekonomi - beskattning, bankväsendet, bostadsrättsföreningars ekonomi, boendekostnadskalkyl mm.

Vad krävs för att jobba som ekonomiassistent?

Säkrast är det med en eftergymnasial utbildning inom företagsekonomi, t ex som civilekonom, eller yrkesutbildning till ekonomiassistent. Men något av de viktigaste som ekonomiassistent är datorkunskaper. Här du gärna får vara kunnig i affärssystem och program för löneutbetalningar och bokföring.

Hur mycket tjänar en mäklare i Stockholm?

Medellön för mäklare En vanlig inkomst för en fastighetsmäklare i Sverige ligger på mellan 300 000-500 000 kronor per år . Men variationerna är stora; vissa mäklare tjänar över 200 000 kronor per månad, medan andra tjänar under 30 000 kronor i månaden.