:

När ska man börja gödsla chili?

Innehållsförteckning:

 1. När ska man börja gödsla chili?
 2. Varför blir det inte frukt på chilin stark?
 3. Är chili flerårig?
 4. Hur man lyckas med chili?
 5. Vad ska man gödsla chili med?
 6. Kan man klippa ner chili?
 7. Hur tar man hand om en Chiliplanta?

När ska man börja gödsla chili?

Efter att du planterat och fått upp en växt behöver chilin gödning. Du kan ge samma gödningsmedel som du ger till tomater i mitten av maj, börja med små doser. Ungefär vid samma tid som du börjar med gödning brukar det också vara lagom att ställa ut växterna på exempelvis balkongen eller i köksträdgården.

Varför blir det inte frukt på chilin stark?

Eftersom sorter har olika färger så kan helt klart en grön sort vara starkare än en röd, men det kan också vara tvärtom. Styrkan sitter inte i färgen utan hos sorten. När det gäller omogna frukter som är gröna, är de inte starkare som omogna än som mogna.

Är chili flerårig?

Chiliplantan är flerårig men övervintrar inte utomhus i svenskt klimat. Inomhus kan den däremot leva gott, bara den förses med 14-16 timmars extraljus per dygn under de mörka månaderna. Beskär plantan ganska kraftig på hösten, vattna sparsamt och gödsla med svagt näringsvatten hela vintern.

Hur man lyckas med chili?

Lyckas med chili – så här gör du

 1. Blötlägg chilifrön. Börja odla din chili genom att lägga fröerna i vatten i cirka tolv timmar upp till ett dygn. ...
 2. Använd rätt jord. ...
 3. Chilipeppar gillar värme. ...
 4. Ha tålamod. ...
 5. Ljus fjorton timmar om dygnet. ...
 6. Låt din chili växa långsamt. ...
 7. Vattna försiktigt. ...
 8. Omplantera chili.

Vad ska man gödsla chili med?

Med Chilli Focus blir dina plantor friskare, kraftigare och mer färgrika, samt producerar saftigare frukter. Biobact växtnäring är en organisk, KRAV-märkt gödning. Biobact görs av en restprodukt från pappersmassatillverkning. Biobact bör kombineras med en gödning med K (fosfor) då det saknas i Biobact.

Kan man klippa ner chili?

En bra tidpunkt att beskära är när chiliplantan hunnit grena sig i tre. Några stora blad klipps av för att få in ljus nertill och stimulera ytterligare förgrening. Det går att fortsätta trimma några gånger till när plantan vuxit till sig. Tekniken fungerar även om du råkat få en ranglig chiliplanta.

Hur tar man hand om en Chiliplanta?

Chili älskar sol och värme, så de vill gärna stå så soligt som möjligt. I växthus, mot södervägg, i ett söderfönster eller i kökslandet i full sol, gärna i en upphöjd bädd. Sen är det viktigt att vattna! En solig sommardag kan de behöva vattnas två gånger då de dricker mycket.