:

Kan adventsljusstakar börja brinna?

Innehållsförteckning:

  1. Kan adventsljusstakar börja brinna?
  2. Hur släcker man en Marschall?
  3. Kan en elljusstake börja brinna?
  4. Kan man ha marschaller i regn?
  5. Hur länge brinner marschaller?
  6. Hur högt ovanför värmeljus?
  7. Kan man ha marschaller inne?
  8. Vad är marschaller gjorda av?

Kan adventsljusstakar börja brinna?

Levande ljus skapar den rätta julstämningen, men de leder också till att många hem brinner varje år. Ofta är det adventsljusstakar av trä eller med mossa som ligger bakom, eller att ljus i fönstret satt eld på gardinerna.

Hur släcker man en Marschall?

släcka marschaller genom att kväva lågan med en plåt, ett lock eller liknande. Använd aldrig vatten eller snö, innehållet i marschallen kan slungas upp explosionsartat!

Kan en elljusstake börja brinna?

Det har förekommit bränder som startats av just värmeljus som brunnit ned och satt eld på bordet, eller som flammat upp mot en vägg. Ställ heller aldrig värmeljus på elapparater.

Kan man ha marschaller i regn?

Tänd inte marschaller när det regnar eftersom det då finns stänkrisk!

Hur länge brinner marschaller?

Skapa feststämning! Lång brinntid, ca 10 timmar.

Hur högt ovanför värmeljus?

SV: Väggljusstakar och trätak. Man borde vara på den säkra sidan med minst 60 cm mellan ljuslågan och taket. Prova att rigga upp ett papper 60 cm över ett tänt stearinljus och se om det blir svett.

Kan man ha marschaller inne?

Tänd inte marschaller inomhus, på balkongen eller på verandan. Se till att marschallerna står tillräckligt långt från huset. Rekommendationen är 3–10 meter, beroende på storleken. Vid en gångväg ska marschaller placeras på ett sådant sätt att kläderna inte kan fatta eld när någon går förbi.

Vad är marschaller gjorda av?

En marschall är ett bloss som vanligtvis består av en plåtbehållare innehållande en grov veke och exempelvis paraffin. Marschaller används utomhus, vid exempelvis ingångar, på gravar, vid manifestationer och som ledljus längs mörka småvägar. De kan sättas i hållare eller ställas på marken.