:

Kan man putsa mässing med ättika?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man putsa mässing med ättika?
  2. Vad är borstad mässing?
  3. Hur få man bort oxid på aluminium?
  4. Varför oxiderar aluminium?
  5. Hur får man bort fläckar på tenn?
  6. Hur rengör man Kopparföremål?

Kan man putsa mässing med ättika?

Rengör och putsa mässing med ättika Ett av flera husmorsknep är att använda ättika så att du får mässingen skinande blank. Blanda en matsked med 24-procentig ättika i en skål, tillsammans med två matskedar salt. Blandningen kommer bli till en smet som du gnider in med en mjuk trasa.

Vad är borstad mässing?

Borstad mässing har blivit allt mer populärt den senaste tiden. Denna yta har en solid färg med strimmor av metallspån som gått över materialet för att ge det patina utseendet utan att ge en råare yta. Handtag och knoppar i borstad mässing finns både i massiv mässing, aluminium och zink.

Hur få man bort oxid på aluminium?

Syror angriper gladeligen oxider av alla slag och syror finns bland annat i vissa rengöringsmedel för aluminiumfälgar, så kallad fälgrengöring. Biltema har en sprej som innehåller oxalsyra och Würth har en som innehåller fosforsyra. Den senare har jag testat och den är väldigt effektiv mot oxider på aluminium.

Varför oxiderar aluminium?

Aluminium är en metall som tillsammans med luftens syre bildar ett oxidskikt, som förhindrar korrosion. Denna egenskap, samt att det är en lätt metall gör den väldigt användbar.

Hur får man bort fläckar på tenn?

Rengöra tenn Missfärgade tennföremål kan enkelt rengöras med vanlig såpa i hett vatten, och det räcker med att handdiska som vanligt. Avsluta med att torka av ditt föremål med en ren och mjuk handduk. Tennföremål ska aldrig diskas i diskmaskin eftersom det riskerar att förstöra metallen.

Hur rengör man Kopparföremål?

Husmorstips för att putsa kopparföremål: Doppa en mjuk trasa i en blandning av 2 msk hushållsalt och 1 msk ättika – putsa! Addera mer ättika om det blir för torrt. Torka rent med torr trasa! Varning dock för att saltet kan repa metallen!