:

Hur blir en hund utställningschampion?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir en hund utställningschampion?
  2. Hur går en utställning till?
  3. Hur lång tid tar en hundutställning?
  4. Vad är inofficiell utställning?
  5. Måste man registrera sin hund i SKK?
  6. Vad menas med inofficiell utställning?
  7. Vad är CIB?
  8. Varför medlem i SKK?

Hur blir en hund utställningschampion?

CACIB – är ett internationellt certfikat. För att en hund ska bli internationell utställningschampion krävs fyra cacib från minst tre olika länder. Cacib-rosetten är vit och delas ej ut i junior- eller veteranklass. Reserv-cacib – får den hund som placeras efter den som vunnit cacib.

Hur går en utställning till?

Först ropas alla i klassen in samtidigt, ni ställer er i nummerordning. Domaren tittar oftast på hundarna ett eller par varv runt ringen i trav. Efter det kallas ni till domaren för enskild bedömning. Då går domaren igenom din hund och ber dig och din hund att antingen springa runt ringen eller i en triangel.

Hur lång tid tar en hundutställning?

En hundutställning pågår ofta från morgon till eftermiddag. Exakt hur lång tid du själv och din hund behöver vara på plats beror dock på flera faktorer. Domarna dömer olika snabbt och om många hundar i din ras ställs ut tar bedömningen av rasen längre tid. Går hunden vidare kan väntan bli lång.

Vad är inofficiell utställning?

Är utställningen inofficiell bestämmer den arrangerande klubben i stort sett själv vilka priser som ska delas ut. På officiella utställningar är detta styrt av SKKs Utställnings- och championatregler.

Måste man registrera sin hund i SKK?

Det är lag på att alla hundar ska registreras i Jordbruksverkets register. Det är däremot frivilligt att lämna sina kontaktuppgifter till Svenska Kennelklubbens ägarregister DjurID.se. SKK har registrerat ägaruppgifter och id-nummer under många år.

Vad menas med inofficiell utställning?

Är utställningen inofficiell bestämmer den arrangerande klubben i stort sett själv vilka priser som ska delas ut. På officiella utställningar är detta styrt av SKKs Utställnings- och championatregler.

Vad är CIB?

C.I.B står för Champion International Beauty och det samma som INT UCH som står för Internationell Utställningschampion.

Varför medlem i SKK?

Genom att bli medlem i länsklubben bidrar du till vårt arbete för sunda, friska hundar och för deras plats i samhället. På köpet får du dessutom en rad förmåner och möjlighet att delta i olika aktiviteter, som till exempel utställningar, tävlingar och kurser.