:

När skördar bönder?

Innehållsförteckning:

  1. När skördar bönder?
  2. Hur man odlar?
  3. Vad odlas på åkrarna på hösten?
  4. När tröskar man?
  5. Hur odlar man en växt?

När skördar bönder?

Sommar. När de flesta är lediga på sommaren jobbar bonden hårt. Det gäller att noggrant kontrollera så att växterna inte drabbas av sjukdomar och skadedjur. Under sommaren börjar man också skörda alla växter.

Hur man odlar?

VAD vill du odla? Allting med frukter tar tid och oftast plats! Tomater, gurka och squash går att odla inne, men gör sig bättre på balkong, växthus eller ute där solen kan skina ordentligt. De flesta kålväxter, sallat och örter går däremot mycket fortare och är lättare att börja med.

Vad odlas på åkrarna på hösten?

Godkända grödor för höst- och vinterbevuxen mark höstsäd. sockerbetor, fodersocker‑ eller foderbetor, morötter, rödbetor och andra liknande rotväxter. fleråriga frukt‑ och bärodlingar. energiskog.

När tröskar man?

Tröskningen kan inledas när fröets fukthalt är 20-25 %. Vid det laget har också klorofyllhalten sjunkit på en tillräckligt låg nivå. I detta skede är rybsbeståndet allmänt gråfärgat. Däremot kan rapsen vara rätt grön till färgen.

Hur odlar man en växt?

Att odla grönsaker i trädgårdsland Det är bättre att rensa bort ogräs innan det växt sig kraftigt, ogräs som växt sig stora är svårare och jobbigare att få bort. Någon eller några veckor före sådd bör du gräva om jorden och blanda i något jordförbättringsmedel och gödsel.