:

Vem styr fransk kommun?

Innehållsförteckning:

  1. Vem styr fransk kommun?
  2. Hur styrs Frankrike idag?
  3. Hur många kommuner finns det i Frankrike?
  4. Vad är Franska i världen?
  5. Vad är franska departement utanför Frankrike?
  6. Vilka kommuner finns i France métropolitaine?

Vem styr fransk kommun?

Varje kommunfullmäktige utser sedan ett antal ledamöter att representera kommunen i det organ, Syndicat d'agglomération nouvelle (SAN), vilket styr samarbetet i respektive "ville nouvelle".

Hur styrs Frankrike idag?

Enhetsstat Semipresidentialism Frankrike/Statsskick

Hur många kommuner finns det i Frankrike?

Karta över de 36 569 kommunerna i France métropolitaine.

Vad är Franska i världen?

Franska (franska: français) är ett av de romanska språken och räknas som världsspråk. Det talas av omkring 75 miljoner människor (2010) som modersmål och tillsammans med andraspråkstalare av omkring 274 miljoner. Det är efter engelska det mest studerade språket i världen och totalt har upp emot 600 miljoner betydande kunskap i franska.

Vad är franska departement utanför Frankrike?

Frankrike består även av fem departement utanför Europa (Frankrikes utomeuropeiska departement): Franska Guyana med gräns mot Brasilien och Surinam, ögruppen Guadeloupe och ön Martinique i Västindien samt öarna Réunion och Mayotte öster om Madagaskar. Dessa departement utgör integrerade delar av Republiken Frankrike.

Vilka kommuner finns i France métropolitaine?

Karta över de 36 569 kommunerna i France métropolitaine. Kommunen ( franska: commune, pluralis: communes) är den minsta administrativa indelningen i Frankrike. År 2008 fanns 36 569 kommuner i France métropolitaine och 212 i de utomeuropeiska områdena.