:

Hur kan flugor vara så snabba?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kan flugor vara så snabba?
  2. Varför vill flugor in i öronen?
  3. Varför gnider flugor sina ben?
  4. Vad ska man ha i en Flugfälla?
  5. Hur får jag bort Småflugor inne?
  6. Vad gillar husflugor?

Hur kan flugor vara så snabba?

Nu har forskare tagit reda på varför en del flugor är extra snabba på att flyga iväg. Alla flugor har ett par kortare bakvingar som används för att hålla balansen när de flyger. Men en grupp flugor, där husflugan och spyflugan ingår, är unika i det att de vickar rytmiskt på bakvingarna även när de står stilla.

Varför vill flugor in i öronen?

Det finns olika möjliga anledningar till att ”flugor” lockas till våra huvuden. Och det är inte ett ”hus” de söker. Flugor känner lukt och har bra syn. De letar efter kompisar, mat till sig själva eller mat till sina larver.

Varför gnider flugor sina ben?

Flugorna tvättar sig inte med tvål och vatten, men gnidandet av frambenen mot varandra är för att tvätta bort smuts, bakterier och svampsporer som de fått på sig.

Vad ska man ha i en Flugfälla?

Bygg en flugfälla med saker som du redan har hemma! Gör så här: Häll två delar vinäger eller ättika, en del honung eller saft och några droppar diskmedel i en skål som du låter stå framme. Bananflugorna dras till den söta doften och dras till blandningen.

Hur får jag bort Småflugor inne?

Håkans tips på hur du slipper bananflugorna i ditt hem:

  1. Kasta fruktavfall i slutna påsar och håll fruktskålen fri från övermogen frukt.
  2. Rengör returflaskor och liknande och förvara dem slutet i exempelvis plastsäckar.
  3. Låt inte disk ligga för länge i diskhon och ta bort matrester från diskhon direkt.

Vad gillar husflugor?

Flugor äter precis allt gammalt och äckligt köksavfall! Fruktflugor, eller bananflugor och ättiksflugor som de också kallas, älskar och utvecklas i övermogen frukt och i grönsaker som jäser. Därför är det bra att förvara frukt, grönsaker och allt annat organiskt i kylskåpet.