:

Vilket land kommer Porsche ifrån?

Innehållsförteckning:

  1. Vilket land kommer Porsche ifrån?
  2. Vilket år kom Porsche?
  3. När kom Porsche 911 Turbo?
  4. Vilka bilar kör våra politiker?
  5. Vilka bolag äger Porsche?

Vilket land kommer Porsche ifrån?

Stuttgart, TysklandPorsche / Grundades iStuttgart är huvudstad i den tyska delstaten Baden-Württemberg i sydvästra Tyskland. Staden ligger mellan Schwarzwald och de Svabiska alperna i den så kallade Stuttgartkitteln, som består av dalgångarna hos ett antal bäckar och åar som mynnar i floden Neckar. Wikipedia

Vilket år kom Porsche?

Porsche

TjänsterFinansiella tjänster
Antal anställda24 481 (2015)
Historia
Grundat1931
GrundareFerdinand Porsche

När kom Porsche 911 Turbo?

I samband med modellår 1975 kom, tack vare turboladdning, en extra kraftfull version av Porsche 911 ut på marknaden – 911 Turbo. Sedan marknadslanseringen år 1975 har 911 Turbo (ursprungligen internt betecknad som 930) varit toppmodellen i 911-modellserien.

Vilka bilar kör våra politiker?

Av de 349 ledamöterna i Sveriges riksdag och de 23 ministrarna i regeringen är det bara tre som kör elbil. Det framkommer av en granskning i tidningen Expressen. Fredrik Christensson (C) kör en Renault Zoe från 2019 och Aylin Fazelian (S), kör en Nissan Leaf från 2019.

Vilka bolag äger Porsche?

Volkswagen AGPorsche / Överordnad organisation Vår huvudman Volkswagen AG Volkswagen Group Sverige är en del av Volkswagen-koncernen, Volkswagen AG, som består av tio varumärken från fem europeiska länder: Volkswagen, Volkswagen Commercial Vehicles, ŠKODA, SEAT, CUPRA, Audi, Lamborghini, Bentley, Porsche och Ducati.