:

Hur kan sjukvården hjälpa anhöriga?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kan sjukvården hjälpa anhöriga?
  2. Hur får man reda på om någon ligger på sjukhus?
  3. Kan man se sina barns journaler på 1177?
  4. Hur loggar man in på 1177 första gången?
  5. Får man hälsa på någon på sjukhuset?
  6. Var kan man se sitt barns journal?
  7. Kan man logga in på 1177 utan QR kod?

Hur kan sjukvården hjälpa anhöriga?

Även du som är närstående kan få stöd och hjälp i din situation. Du som är närstående till en person som är sjuk kan be om att du att du ska bli informerad om hur hen mår och vilken vård hen får. Men det är den som är sjuk som bestämmer om du ska få informationen.

Hur får man reda på om någon ligger på sjukhus?

Om man har fullständigt personnummer (10 siffror) på den inlagda patienten, kan man istället ringa till sjukhusets växel, telefon 0920-28 20 00. Man får då lämna namn och personnummer på patienten, plus sina egna kontaktuppgifter.

Kan man se sina barns journaler på 1177?

För att nå ditt barns journal loggar du in i din egen journal och växlar därefter till ditt barns journal. Du kan även göra andra vårdärenden åt ditt barn genom att logga in på 1177.se. Läs mer om det i texten Gör ditt barns vårdärende via nätet.

Hur loggar man in på 1177 första gången?

För att logga in på 1177.se behöver du ha en e-legitimation, antingen BankID eller Freja e-id plus. Om du inte har möjlighet att logga in på 1177.se kan du kontakta den mottagning det gäller och be dem att ge dig informationen på ett annat sätt.

Får man hälsa på någon på sjukhuset?

Coronapandemin är inte över och det råder fortfarande besöksrestriktioner på våra sjukhus. Fundera en extra gång om du behöver hälsa på en inneliggande patient, även om du känner dig frisk. Kanske går det bra med videosamtal istället? På så sätt minskar vi risken för smittspridning på våra sjukhus.

Var kan man se sitt barns journal?

Du kan hantera ditt barns vårdärenden och läsa hens journal på 1177.se till och med barnet är 12 år. När barnet fyller 13 år kan du inte längre automatiskt se det som rör ditt barn. Barnet kan då själv logga in på 1177.se med en e-legitimation. Hen kan till exempel boka tid och förnya recept.

Kan man logga in på 1177 utan QR kod?

För att öka säkerheten vid inloggning till 1177 Vårdguidens e-tjänster införs den 11 mars QR-kod vid inloggning med BankID. Förutom BankID går det också att logga in med Freja e-id plus och Telia e-legitimation.