:

Vad tjänar en Svetsansvarig?

Innehållsförteckning:

  1. Vad tjänar en Svetsansvarig?
  2. Vad gör en Svetsansvarig?
  3. Vad gör en Iws?
  4. Hur mycket tjänar en svetsare per timme?
  5. Vad är en Iws?
  6. Vad krävs för att vara Svetsansvarig?

Vad tjänar en Svetsansvarig?

Yrkesgruppen ”Gjutare, Svetsare och Plåtslagare m. fl” består av, till mer än 95 %, av män, med en genomsnittslön på 171 kr/timman.

Vad gör en Svetsansvarig?

Som svetsansvarig arbetar man oftast med underhåll och teknikstöd i löpande produktion. De arbetsuppgifter som ingår kräver att man har gedigen erfarenhet och utbildning inom svetsteknik. Svetsansvarig leder och fördelar arbetet vilket kräver att man är en ansvarstagande person med vissa ledaregenskaper.

Vad gör en Iws?

Efter utbildningen Efter godkänd utbildning är du certifierad svetsspecialist med möjlighet att arbeta som svetsansvarig, svetssakkunnig eller svetsledare. Utöver IWS-utbildningen ingår även utbildning och certifiering för övervakning av svetsarprövningar enligt ISO 9606-1 och visuell kontroll.

Hur mycket tjänar en svetsare per timme?

Lägsta lön Den lägsta lönen, som svetsare, ligger på 26 200 kr. Denna snittlön finns inom samtliga sektorer.

Vad är en Iws?

IWS – Internationell svetsspecialist Ett IWS-certifikat ger dig rätt att utföra jobb som svetsansvarig och svetsspecialist internationellt.

Vad krävs för att vara Svetsansvarig?

I vissa fall finns krav på att svetsansvarig har en viss utbildning (IWS, IWT eller IWE). Tillsynen omfattar i praktiken allt; att procedurer är kvalificerade, att personal har rätt kompetens, kontroll genom övervakning och bedömning.