:

Vad kostar dåligt ledarskap?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar dåligt ledarskap?
  2. Vad kostar dålig motivation?
  3. Vad kostar en dålig arbetsmiljö?
  4. Vilka ansvar har en chef?
  5. Varför har jag beslutsångest?
  6. Kan inte fatta?

Vad kostar dåligt ledarskap?

En dålig skrivbordstol kan på sikt leda till en sjukskriven medarbetare och en kostnad på 2 740 kronor per dag. För hög arbetsbelastning och i slutändan en utbränd medarbetare ger en kostnad på 392 000 kronor. Ett ledarskap som inte håller måttet skapar otydlighet och förvirring.

Vad kostar dålig motivation?

Ett genomsnittligt produktionsbortfall för en person som upplever arbetsmiljöproblem är 30–40 procent per arbetad timme. I snitt blir det 12–16 timmars bortfall i veckan – per person!

Vad kostar en dålig arbetsmiljö?

Fyra procent av Sveriges BNP, 164 miljarder kronor om året, kostar dålig arbetsmiljö globalt. För första gången har det tagits fram beräkningar på hur mycket dålig arbetsmiljö kostar i olika länder, visar en unik internationell kartläggning.

Vilka ansvar har en chef?

Chefen är utsedd av och företräder arbetsgivaren i det dagliga arbetet. Chefens främsta uppgift är att leda och fördela arbetet så att medarbetarna kan utföra de uppgifter som krävs för att nå verksamhetens mål. Som chef ska man ta hänsyn både till interna mål och externa krav.

Varför har jag beslutsångest?

Väljer du trygghet eller risk? Rädsla bidrar till flest beslut som blir fel i längden. Rädsla är en stark kraft som alltid försöker föra oss mot en trygg och säker strategi i stället för en riskfylld. Detta leder lätt till beslutsångest och att vi inte väljer alls.

Kan inte fatta?

Under en lång tid har nämligen obeslutsamhet och prokrastinering betraktats som överlappande fenomen. Människor som har svårt att fatta beslut upplever ofta bekymmer med att slutföra vad de har åtagit sig, samtidigt som personer som prokrastinerar inte sällan känner sig osäkra med hur de ska börja jobba mot sina mål.