:

Hur är det att jobba som vårdadministratör?

Innehållsförteckning:

  1. Hur är det att jobba som vårdadministratör?
  2. Vad gör en hälso och vårdadministratör?
  3. Vem passar som medicinsk sekreterare?
  4. Är det roligt att jobba som medicinsk sekreterare?
  5. Hur är det att arbeta som medicinsk sekreterare?

Hur är det att jobba som vårdadministratör?

Förr i tiden använde man yrkesbenämning Läkarsekreterare, som fortfarande hänger kvar på många svenska arbetsplatser inom Hälso- och sjukvården. Att föra protokoll vid möten och konferenser kan ingå i arbetet liksom administrativa uppgifter, till exempel arbete med statistik, budget och personalrapportering.

Vad gör en hälso och vårdadministratör?

Vad gör då en vårdadministratör? Kort beskrivet arbetar en vårdadministratör med administrativa uppgifter så att annan vårdpersonal (sjuksköterskor, läkare osv) kan fokusera på vården av patienter. En av de mest utbredda sjukdomarna är diagnosen.

Vem passar som medicinsk sekreterare?

Vem passar för jobbet som medicinsk sekreterare? – Man ska vara intresserad av anatomi och att skriva. Viktiga egenskaper är att tycka om att jobba självständigt, vara hjälpsam och flexibel. Det är både flängande och stillasittande, säger hon.

Är det roligt att jobba som medicinsk sekreterare?

Ulrika har jobbat som medicinsk sekreterare i 18 år – ”ett varierat och kul jobb!” Ulrika jobbar som medicinsk sekreterare och har gjort det i 18 år. Att jobba som medicinsk sekreterare är omväxlande och ingen dag är den andra lik, och det bästa med jobbet är att få vara spindeln i nätet – enligt Ulrika själv.

Hur är det att arbeta som medicinsk sekreterare?

Basen i en medicinsk sekreterares arbetsuppgifter är att skriva journalanteckningar och utföra annan vårddokumentation. Medicinska sekreterare återfinns främst inom hälso- och sjukvården, men även inom medicinska institutioner och företag inom hälso- och sjukvårdsbranschen.