:

Hur fungerar beställningssortimentet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar beställningssortimentet?
  2. Vad är gårdsförsäljning alkohol?
  3. Kan man bli portad på systemet?
  4. Får man köpa hur mycket man vill på systemet?
  5. Vilken dag säljer Systembolaget mest?
  6. Får man handla på systemet med sina barn?
  7. Kan Systembolaget neka en att köpa något?
  8. Har man Personalrabatt på Systembolaget?

Hur fungerar beställningssortimentet?

Ordervaror. Det finns drycker som vi säljer, men som vi inte provar, kvalitetssäkrar eller beskriver. Vi kallar dem ordervaror eller beställningssortimentet. Dryckerna finns vanligtvis inte i våra butiker, men de går att beställa via systembolaget.se eller din butik.

Vad är gårdsförsäljning alkohol?

Gårdsförsäljning ska endast få bedrivas av den som tillverkar alkoholdrycker småskaligt, oberoende och hantverksmässigt, samt av den som odlar druvor som används för vintillverkning. Tillverkaren ska vara ekonomiskt och juridiskt oberoende från storskaliga tillverkare.

Kan man bli portad på systemet?

– Det har kommit upp som en enskild fråga, om att en kund vill porta sig själv, men vi kan inte neka någon att komma in i våra lokaler. Systembolagets uppdrag är att sköta handeln med alkoholdrycker på ett ansvarsfullt sätt. Om någon vill porta sig själv gör vi det inte.

Får man köpa hur mycket man vill på systemet?

Det finns ingen maxgräns, däremot kan du inte beställa fler flaskor än det som finns i webbsaldot.

Vilken dag säljer Systembolaget mest?

Dagen före midsommarafton är Systembolagets bästa försäljningsdag. Förra året såldes över 1 miljon liter vin och 7,4 miljoner liter öl under midsommarveckan. – En glädjande trend är att intresset för alkoholfritt ökar, säger Matilda Dannetun, pressekreterare hos Systembolaget.

Får man handla på systemet med sina barn?

– Till exempel om du är på Systembolaget med din dotter som ser ut att vara i 18-årsåldern. Dottern hämtar fyra cider och lägger på din kundvagn. Då måste dottern också kunna visa legitimation, annars blir det inget köp, säger Raymond Ericsson, butikschef på Systembolaget i Ljungby.

Kan Systembolaget neka en att köpa något?

Trots att de är nyktra och har uppnått den lagstadgade åldersgränsen, 20 år, samt på uppmaning visar giltig legitimation nekas de att få handla på Systembolaget. Detta sker när det finns någon person i sällskapet som inte vill eller kan legitimera sig.

Har man Personalrabatt på Systembolaget?

Många undrar om vi har personalrabatt, men även där är svaret nej, säger Christian Eriksson och fortsätter: – Förr gällde många frågor monopolet, man fick stå upp för det, men det har ändrats. Butikerna har blivit så vassa på service att det har vänt. Nu handlar frågorna mer om vin och vad som passar till vilken mat.