:

Vad är mitt student ID Lund?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är mitt student ID Lund?
 2. Vad är lucat?
 3. Vilka nationer har öppet Lund?
 4. Varför funkar inte Canvas?
 5. Vad betyder kanvas?
 6. Vilken nation passar mig?
 7. Vilken nation?

Vad är mitt student ID Lund?

Som student vid Lunds universitet tilldelas du ett ett så kallat studentkonto som består av användarnamn och lösenord. Studentkontot ger dig tillgång till bland annat e-post, fillager, passerkort, flera datasalar och bibliotekens nättjänster.

Vad är lucat?

Lucat är universitetets person- och adresskatalog. I systemet lagras information om både personer och organisationer med anknytning till universitetet. Informationen presenteras på olika webbplatser. Via Lucat styrs också behörigheter till olika IT-tjänster och system som du behöver ha tillgång till.

Vilka nationer har öppet Lund?

 • Helsingkrona nation.
 • P6.
 • Lunds Akademiska Cheerförening.
 • Blekingska Nationen.
 • Samhällsvetarkåren vid Lunds universitet.
 • Kristianstads Nation.
 • Lunds Naturvetarkår.
 • LundaEkonomerna.

Varför funkar inte Canvas?

Använder du en uppdaterad webbläsare? I många fall när du inte ser det du förväntar dig att se i Canvas beror det på att du surfar med en webbläsare du inte uppdaterat på ett tag. För att Canvas ska fungera som det är tänkt behöver du se till att ha en uppdaterad webbläsare.

Vad betyder kanvas?

Kanvas, även stavat canvas, eller segelduk (ålderdomligt: slaglärft), är ett kraftigt och tåligt tygmaterial med en måttligt hopslagen grovtrådig väv i tuskaftbindning. Den används för tillverkning av bland annat segel, tält, markiser, skor och andra produkter där slittålighet krävs.

Vilken nation passar mig?

Lyssna på poddavsnittet ”Att bli en del av nationslivet” ur podden Studier & Studentliv. Här får du höra två studenter berätta om vad en nation är och vad man kan göra där. Dessutom presenterar alla 13 nationer sig själva så att du kan känna efter vilken som passar dig.

Vilken nation?

Tänker man taktiskt kan man välja en nation som har stort utbud av boende och lågt antal medlemmar och plötsligt kan du få bostad mycket snabbare än dina klasskamrater.