:

Hur sätter jag på roaming?

Innehållsförteckning:

  1. Hur sätter jag på roaming?
  2. Hur sätter man på roaming på iPhone?
  3. Hur mycket kostar data roaming?
  4. Hur mycket kostar dataroaming?
  5. Är dataroaming gratis?

Hur sätter jag på roaming?

Så gör du i en Android-mobil/surfplatta:

  1. Gå in Inställningar.
  2. Välj Mobila nätverk.
  3. Slå Data-roaming.

Hur sätter man på roaming på iPhone?

Gå till Inställningar och tryck på Mobilnät, eller Mobildata om Ingen service visas i statusfältet på din iPhone. Tryck på Alternativ för mobildata och kontrollera att Dataroaming är aktiverat. Sedan kontaktar du din operatör för att kontrollera om internationell roaming är aktiverat för ditt konto.

Hur mycket kostar data roaming?

Från och med kan du ringa, skicka textmeddelanden och surfa på Internet i hela EU till samma kostnader och villkor som du hade gjort enligt abonnemanget i ditt hemland. En operatörer kan dock begära extra avgifter för roaming om telefonen används mer utomlands än i hemlandet.

Hur mycket kostar dataroaming?

EU:s roamingregler innebär att du kan använda telefonen i ett annat EU-land utan att betala några extra avgifter. Du betalar lika mycket som hemma för samtal (till mobil eller fast telefon), sms och surf. Det kostar heller inget extra att ta emot samtal eller sms i utlandet.

Är dataroaming gratis?

Det finns begränsningar som ska förhindra missbruk av dataroaming. Priser tillkommer för extra data utöver det som din operatör har gett dig. Priserna för extra data kommer att sjunka fram till år 2020. Det går att välja ett abonnemang utan gratis roaming inom EU.