:

Vad är Windows Hello Pin-kod?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Windows Hello Pin-kod?
  2. Varför Windows hello?
  3. Kan inte konfigurera Windows hello?
  4. Är Windows Hello säkert?
  5. Hur tar man bort inloggning från datorn?

Vad är Windows Hello Pin-kod?

Ett PIN-nummer (Personal Identification Number) för Microsoft Windows Hello-inloggning är en hemlig inloggningskod som är enkel att komma ihåg. Det är vanligtvis bara fyra siffror (även om vissa företag tillåter att anställda använder PIN-nummer med en kombination av siffror, bokstäver och specialtecken).

Varför Windows hello?

Windows Hello är ett mer personligt, mer säker sätt att logga in direkt på dina Windows 10-enheter med hjälp av PIN-kod, ansiktsigenkänning eller fingeravtryck. Du måste konfigurera en PIN-kod för att konfigurera inloggning med fingeravtryck eller ansiktsigenkänning, men du kan också logga in med bara din PIN-kod.

Kan inte konfigurera Windows hello?

Ta bort fingeravtrycket och konfigurera det sedan igen. Om du vill ta bort ditt fingeravtryck väljer du Start > Inställningar > Accounts > Inloggningsalternativ > Windows Hello fingerprint > Remove. Därefter väljer du Konfigurera för att konfigurera den igen.

Är Windows Hello säkert?

Windows Hello är ett nytt sätt att logga in på dina enheter, appar, onlinetjänster och nätverk. Det är säkrare än att använda ett lösenord eftersom det använder "biometrisk autentisering" – du loggar in med ditt ansikte, iris eller fingeravtryck (eller en PIN-kod).

Hur tar man bort inloggning från datorn?

Så här gör du:

  1. Öppna sökfönstret bredvid Start-knappen och skriv netplwiz. Klicka på Kör kommando.
  2. Ta bort krysset i rutan Användarnamn och lösenord måste anges för användning av datorn och klicka Verkställ.
  3. Nu får du ange användarnamnet, det vill säga ditt lokala konto eller ditt Microsoft-konto. ...
  4. Skippa inloggningen.