:

Är det bra att ha ett sparkonto?

Innehållsförteckning:

  1. Är det bra att ha ett sparkonto?
  2. Kan man skicka pengar till sparkonto?
  3. Har Swedbank något sparkonto med ränta?
  4. Varför ska man ha ett sparkonto?
  5. Vilket är bästa sparkontot?

Är det bra att ha ett sparkonto?

Ett sparkonto är ett bra alternativ för sparpengar som du vill använda de närmaste åren. Om du bestämt dig för att börja spara pengar är det viktigt att du väljer ett sparkonto som passar dig. Räntan varierar kraftigt mellan olika sparkonton och det lönar sig att jämföra.

Kan man skicka pengar till sparkonto?

Hur gör jag en överföring till sparkontot? Enklast sätter du in pengar från en internetbank. Ange vårt clearingnummer 9252 och kontonumret. Du kan även göra överföringen från ett bankkontor.

Har Swedbank något sparkonto med ränta?

Pris. Räntan är densamma som bankens ordinarie Fasträntekonto och beror på bindningstiden som kan variera från tre månader upp till 5 år. Minsta sparbelopp är 5 000 kronor.

Varför ska man ha ett sparkonto?

Ett sparkonto är ett konto som ger ränta på din insättning, utan att du behöver riskera att värdet på insättningen går ner – som kan vara fallet när du sparar i fonder eller aktier. Ett gott råd är att ha ett antal månaders buffertsparande på ett sparkonto.

Vilket är bästa sparkontot?

Den bästa sparräntan med insättningsgaranti just nu är Marginalen Fasträntekonto 7 år, sett enbart till hur hög räntan är. De bästa räntorna på sparkonto med fria uttag och utan bindningstid ligger i dagsläget på runt 1 % och där finns det flera aktörer.