:

Kan man få tillbaka gnistan?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man få tillbaka gnistan?
  2. Varför har min moped ingen gnista?
  3. Kan man få tillbaka attraktionen?
  4. Hur vet man att tändspolen är trasig moped?
  5. Hur ska gnistan se ut moped?
  6. Varför startar inte min Crossmoppe?

Kan man få tillbaka gnistan?

Ge varandra komplimanger Att leva med någon sju dagar i veckan kan göra att man inte alltid ser varandra. Men va lika trevlig som du är mot dina vänner med din partner. Om ni har en kärleksfull ton gentemot varandra i vardagen blir det en positiv cirkel. Säg till din partner vad du älskar med hen.

Varför har min moped ingen gnista?

Har du ett stift med för lågt värmetal och kör hårt så kan isolatorfoten spricka. Eller så har du en svagt ledande sotbeläggning på stiftets isolatorfot för att du kör med för kallt stift som inte når självreningstemperaturen. Samma resultat; ingen gnista. Kolla också att stiftet är torrt.

Kan man få tillbaka attraktionen?

Det kan vara att samtala med varandra, titta på TV, meditera tillsammans eller smeka och krama varandra, det är olika för alla, säger hon. Tio minuter kan låta lite kan man tycka, men räcker långt menar Malena. – Vi har inte mycket mer tid per dag.

Hur vet man att tändspolen är trasig moped?

Sätt stiftet i tändhatten och håll det mot jord samtidigt som motorn kickas runt. Är gnistan stark och jämn är det förmodligen inget fel på tändsystemet. Om gnistan är svag eller helt uteblir är det troligtvis kondensatorn eller tändspolen som är defekt.

Hur ska gnistan se ut moped?

  • Sätt tillbaka tändstiftet i tändhatten och lägg tändstiftet mot metall.
  • Håll gärna fast tändstiftet med en polygrip så att du inte får en stöt.
  • Tryck sedan på startknappen (eller be en kompis kicka)
  • Nu skall du få en stark klar blå/vit gnista i elektrodgapet på tändstiftet se bild 8.

Varför startar inte min Crossmoppe?

Börja med att kolla bensinen i tanken, sen kan du kolla att du får ner bensin i förgasaren på olika sätt, tex kan du ta bort luftfiltret och sätta handen där och kicka samtidigt då ska du få bensin på handen. Eller skruva loss tändstiftet och kolla ifall det är blött, då vet du om den får bensin.