:

Vart kan man hitta hundar till salu?

Innehållsförteckning:

 1. Vart kan man hitta hundar till salu?
 2. Var köper jag en hund?
 3. Hur gör man när man köper hund?
 4. Vad innebär det att vara fodervärd?
 5. Var kan man sälja hundar?
 6. Hur säljer man en hund?
 7. Hur går det till när man köper valp?
 8. Varför vill man vara fodervärd?
 9. Vem äger en Fodervärdshund?
 10. Kan man köpa hund från Blocket?

Vart kan man hitta hundar till salu?

Köpahund.se är Svenska Kennelklubbens valphänvisningssajt. Här hittar du presentationer av närmare 300 olika hundraser, valpkullar till salu och kontaktuppgifter till SKK-anslutna uppfödare.

Var köper jag en hund?

Var köper man sin hund

 • Pålitliga uppfödare med eller utan kennelnamn. Svenska kennelklubben (SKK) har drygt 14 000 aktiva hunduppfödare anslutna till sin organisation så här kan du hitta en uppfödare om du söker en renrasig hund med stamtavla. ...
 • Skapa relation med uppfödaren. ...
 • Kontakta rasklubben. ...
 • Blandrashundar.

Hur gör man när man köper hund?

När du har bestämt vilken hundras som passar dig behöver du besluta från vilken uppfödare du ska köpa din hund. En bra start kan vara att besöka rasklubbens hemsida. Där finns oftast kontaktuppgifter till de olika uppfödarna i landet. Även hos Svenska Kennelklubben kan du söka information.

Vad innebär det att vara fodervärd?

Att vara fodervärd innebär att du får ta hand om en lovande valp åt uppfödaren, som kanske inte har plats för ytterligare en hund. Du kan på så sätt få en hundvalp utan att behöva betala något till uppfödaren, som i sin tur får viss rätt att använda hunden i avel.

Var kan man sälja hundar?

Att hitta valpköpare Det är också bra att vara i kontakt med rasklubbar eller specialklubbar som förmedlar valpar via sina kanaler. Är du uppfödare inom SKK så finns webbplatsen Köpahund.se där man kan visa upp och sälja sina valpar.

Hur säljer man en hund?

Hundens registreringsbevis ska alltid medfölja vid försäljning. Som privatperson måste du upprätta ett eget avtal eller förslagsvis använda Blockets kostnadsfria avtal för hund. Du ska alltid upprätta ett köpeavtal mellan privatpersoner vid försäljning av hund oavsett om det är en valp eller vuxen hund.

Hur går det till när man köper valp?

Det finns hur mycket som helst att köpa till en ny liten valp - men vissa saker är mer nödvändiga än andra....Checklistan innan valpen kommer

 1. Matskål och vattenskål, ...
 2. Hundmat, ...
 3. Halsband/sele och koppel, ...
 4. Bajspåsar, ...
 5. Något skönt att ligga på, ...
 6. Tuggleksaker, ...
 7. Hundgodis,

Varför vill man vara fodervärd?

Ofta blir man fodervärd åt en uppfödare som inte har möjlighet att ta hand om fler hundar, men vill kunna ta valpar på hunden i framtiden. Men det kan också handla om att vara fodervärd åt exempelvis försvarsmaktens och polisens blivande tjänstehundar.

Vem äger en Fodervärdshund?

Fram till dess att avtalets villkor är uppfyllda är det överlåtaren/uppfödaren som innehar äganderätten och således äger hunden, men så snart villkoren är uppfyllda övergår äganderätten till fodervärden. Man brukar jämställa fodervärdsavtalet med ett avbetalningsköp.

Kan man köpa hund från Blocket?

Tips inför ditt hundköp Besök alltid hunden och säljaren i deras hemmiljö innan köpet, om säljaren inte tillåter detta, avstå från affären och anmäl annonsen till Blocket! Aldrig köpa hundvalpar som är yngre än 8 veckor. Inte köpa hundvalpar som kostar mindre än 1000 kr.