:

Vad gör en kår?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en kår?
  2. Hur går man med i en studentkår?
  3. Kan kår ha?
  4. Vilken kår tillhör jag?
  5. Vad är Kårmedlem?
  6. Kan kåren korsord?

Vad gör en kår?

Det är en organisation med och för studenter. En studentkår ska företräda studenterna gentemot högskolan. En kår har ett specifikt verksamhetsområde. Verksamhetsområdet kan exempelvis vara geografiskt som ett universitet eller högskola men det kan även vara kopplat till en fakultet eller ett campus.

Hur går man med i en studentkår?

Det är frivilligt att vara med i studentkåren om du studerar vid ett statligt universitet eller högskola. Om du däremot läser vid en stiftelsehögskola kan det vara obligatoriskt att vara medlem i kåren. Varje studentkår tar ut en medlemsavgift, storleken på medlemsavgiften varierar mellan kårerna.

Kan kår ha?

Kåren måste ha ett definierat verksamhetsområde. Det kan exempelvis vara geografiskt, som ett universitet eller högskola, eller kopplat till en fakultet eller ett campus. Det finns även andra krav för att en studentsammanslutning ska få ställning som studentkår.

Vilken kår tillhör jag?

Här kan du få hjälp med att ta reda på vilken kår som hör till din utbildning. Vid Uppsala universitet finns det sex studentkårer: Uppsala studentkår, Farmacevtiska studentkåren, Uppsala teknolog- och naturvetarkår, Gotlands studentkår Rindi, Juridiska föreningen och Uppsalaekonomerna.

Vad är Kårmedlem?

Ett medlemskap i kåren gynnar dig på flera olika sätt. Som kårmedlem får du tillgång till mängder av rabatter från exempelvis Mecenat och Studentkortet. Du får: rabatt på gymkort hos Iksu sport.

Kan kåren korsord?

Synonymer till kår

  • sammanslutning, korporation, grupp, sällskap; yrkesgrupp, skrå, personal, kader. militärförband, trupp, truppförband, regemente.
  • Användarnas bidrag. stab, rysning.