:

Vilken bounce i bunkern?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken bounce i bunkern?
  2. Vilken klubba är bäst i bunkern?
  3. Hur väljer man bounce?
  4. Vilket loft har en Pitch?
  5. Hur långt slår man med wedgar?

Vilken bounce i bunkern?

– Att skaffa en wedge på 56 eller möjligen 58 grader med relativt mycket bounce som den klubba som man har i bunkrarna och runt greenerna. När man lärt sig spela med den kan man börja fundera på en 60-gradare. För vanliga spelare behövs ingen 60-gradare då den är betydligt svårare att bemästra.

Vilken klubba är bäst i bunkern?

SANDWEDGE (54 – 58) DÄR 56 GRADER ÄR DEN VANLIGAST FÖREKOMMANDE. En golfklubba som är ett måste i bagen, följer med på vissa järnset. Detta är klubban som de flesta använder i bunkern samt på korta inspel, en klubba som slås cirka 70-80 meter med full sving.

Hur väljer man bounce?

Har du en brant attackvinkel på din sving och tar stora torvor, så gynnas du av wedgar med hög bounce. Hög bounce är även bra på mjuka och våta underlag. Har du en flack sving och tar små torvor så rekommenderar vi standard eller låg bounce. Låg bounce passar på lite hårdare och torrare banor.

Vilket loft har en Pitch?

Pitching wedgen är oftast den sista och mest loftade klubban i ett modernt järnset. Pitching wedgens loft är generellt mellan 44 och 48 grader och används för de längsta slagen med wedge ut på greenen.

Hur långt slår man med wedgar?

Det är från 50 meter och in som spelet avgörs, säger Christian Mattfolk, tränare på Veckefjärdens GK utanför Örnsköldsvik. – Det är mycket fokus på att slå långt, olika drivers får stort utrymme i tidningar och shoppar och många fokuserar på att slå längre än polarna.