:

Hur gör man om en bil till en EPA?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man om en bil till en EPA?
  2. Hur mycket kostar det att tanka en EPA?
  3. Kan man registrera om en A-traktor till bil?
  4. Vilka intyg krävs för A-traktor?
  5. Får man köra utan ljuddämpare på en A-traktor?
  6. Får man ha raka rör på en A-traktor?

Hur gör man om en bil till en EPA?

Du behöver inte längre ha dubbla lådor utan kan enkelt konvertera bilen så att den går som en A-traktor med hjälp av en programvara. Strypning görs alltså i bilen styrenhet även kallad ECU. Att lägga in programvaran är enkelt och det gör du själv med hjälp av en PPC3-enhet från BSR.

Hur mycket kostar det att tanka en EPA?

Att ha EPA-traktor kostar på. Att köpa en besiktigad och körklar kostar allt från 30 000 kronor upp till 150 000 kronor beroende på märke och skick. Framförallt är det själva bränslet som kan bli en dyr historia för en EPA-ägare. – Bränslet är väldigt dyrt, en tank kostar nästan 1000 kronor, säger Jennie.

Kan man registrera om en A-traktor till bil?

Fråga: Går det att registrerabesikta en A-traktor som bil igen? Som traktor skall den besiktigas men som bil blir den förhoppningsvis besiktningsbefriad om den registreras som äldre än 50år (1968). Svar: Jag har pratat med sakkunniga på Transportstyrelsen och generellt sett ska det inte vara några problem.

Vilka intyg krävs för A-traktor?

Från och med den 1 februari 2021 behöver intyg medtas till registreringsbesiktningen. Intyget ska vara ifyllt av den som utfört hastighetsbegränsningen, t ex en verkstad eller annan person som utfört den delen av ombyggnationen. Intyget kan skrivas ut och tas med till besiktningen.

Får man köra utan ljuddämpare på en A-traktor?

12 § A-traktor med förbränningsmotor skall ha avgasrör som uppfyller kraven i 13 – 17 §§ samt ljuddämpare i funktions- dugligt skick. 13 § Avgasrör skall vara så riktat att avgaserna avleds an- tingen uppåt, bakåt eller åt fordonets vänstra sida.

Får man ha raka rör på en A-traktor?

Avgasrör ska vara riktat så att avgaserna avleds antingen uppåt, alt bakåt eller åt fordonets vänstra sida. Uppåtriktat rör ska mynna på sådan höjd att olägenheter för förare eller passagerare inte uppstår. Bakåtriktat rör ska mynna rakt bakåt eller åt vänster och inte ovanför horisontalplanet.