:

När ska man anmäla sig till högskoleprovet?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man anmäla sig till högskoleprovet?
  2. Kan man söka in på högskoleprovet?
  3. Hur gammal måste man vara för att få skriva högskoleprovet?
  4. Kan man bli underkänd på högskoleprovet?
  5. När öppnar anmälan till högskoleprovet hösten 2022?
  6. När är högskoleprovet höst 2022?
  7. Får man ta med sig miniräknare till högskoleprovet?
  8. Kan man göra högskoleprovet under 18?

När ska man anmäla sig till högskoleprovet?

Högskoleprovet kommer att genomföras vid två provtillfällen under våren: den 12 mars och den . Anmälan öppnar den 11 januari och stänger den 18 januari 24.00. Det är samma anmälningsperiod för båda proven och skrivande kan inte välja provdatum utan tilldelas ett provdatum, antingen i mars eller i maj.

Kan man söka in på högskoleprovet?

Du kan söka till universitet och högskolor både med ditt gymnasiebetyg och med resultatet från högskoleprovet. Dina meriter avgör vilken eller vilka urvalsgrupper du tillhör. Fler grupper ökar chansen att komma in.

Hur gammal måste man vara för att få skriva högskoleprovet?

Ny åldersgräns införs våren 2022 Den som fyller eller ska fylla 18 år samma kalenderår som provet genomförs får skriva högskoleprovet. Den som börjat gymnasiet innan de fyllt 16 år får delta i högskoleprovet första gången vårterminen årskurs 2.

Kan man bli underkänd på högskoleprovet?

Nu har regeringen bestämt att högskoleprovet ska få en godkändgräns, vilket alltså betyder att man ska kunna bli underkänd på provet.

När öppnar anmälan till högskoleprovet hösten 2022?

Anmälan till höstens högskoleprov den 23 oktober är öppen den 16-23 augusti 2022. Det går inte att anmäla sig i efterhand. För att få skriva provet ska du: fylla minst 18 år under 2022.

När är högskoleprovet höst 2022?

Anmälan för höstens högskoleprov 2022 är öppen mellan den 16-23 augusti och provet skrivs den 23 oktober. Nytt för året är den nya åldersgränsen på 18 år. För att få skriva provet måste du ha fyllt 18, eller fylla 18 under samma kalenderår som högskoleprovet genomförs.

Får man ta med sig miniräknare till högskoleprovet?

Man får tyvärr inte använda miniräknare till högskoleprovet. Du kan dock använda vårt smarta verktyg för att plugga inför högskoleprovet, skapa ett gratiskonto nu! Det finns önskemål om att högskoleprovet ska anpassas till de som har dyskalkyli.

Kan man göra högskoleprovet under 18?

18-årsgräns på högskoleprovet För de flesta innebär det att man kan skriva provet första gången vårterminen under andra året i gymnasiet. Undantag görs för personer som börjat gymnasiet före 16 års ålder. Dessa personer kan anmäla sig till högskoleprovet när de går i årskurs 2 och framåt.