:

När får man börja övningsköra A2?

Innehållsförteckning:

  1. När får man börja övningsköra A2?
  2. När får man börja övningsköra A1?
  3. När får man ta a kort?
  4. Får man övningsköra A2?
  5. Måste man ta A1 innan A2?
  6. Hur fort går en 125?
  7. Får man övningsköra när man är 16?

När får man börja övningsköra A2?

För att få övningsköra med mellanstor motorcykel ska du ha ett körkortstillstånd för grupp 1 och du ska ha fyllt 17 år och 6 månader.

När får man börja övningsköra A1?

Körkortsbehörigheten A1 ger rätt att köra lätta motorcyklar vars motor har en slagvolym av högst 125 kubikcentimeter, en effekt av högst 11 kilowatt och ett förhållande mellan nettoeffekt och tjänstevikt som inte överstiger 0,1 kilowatt/kg. Åldersgränsen för A1 är 16 år.

När får man ta a kort?

Du har fyllt 24 år (20 år om du haft körkort för A2 i minst två år). Du har en giltig riskutbildning, eller har körkort för A1 eller A2 och har genomfört riskutbildning när den behörigheten togs.

Får man övningsköra A2?

2Krav för A2-körkort För att kunna ta A2-körkort måste du ha fyllt 18 år men du får börja övningsköra när du fyllt 17 år och 6 måndader. För att körkortet i hand behöver du genomföra riskutbildningarna, klara ett kunskapsprov och körprov på Trafikverket.

Måste man ta A1 innan A2?

Har du redan ett A1-körkort där du genomförde riskutbildningarna, så behöver du enbart genomföra körprov för att få A2-kort.

Hur fort går en 125?

DTR 125 från 'km/h, neddrevad ett kugg fram.

Får man övningsköra när man är 16?

Du måste vara minst 16 år gammal för att få övningsköra För att få ge sig ut på vägarna krävs det att du som elev har fyllt 16 år och har körkortstillstånd beviljat. Du som handleder måste vara minst 24 år gammal och ska ha haft körkort i fem år.