:

Hur fiskar man med Kastflöte?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fiskar man med Kastflöte?
  2. Hur riggar man Kastmete?
  3. Hur knyter man ett Kastflöte?
  4. När kommer makrillen till västkusten 2021?
  5. När hugger makrill?

Hur fiskar man med Kastflöte?

Kastflöten är det perfekta hjälpmedlet om man vill meta på distans. Används med fördel med ett haspelspö och kastas ut till önskad plats där det sedan fiskar en bit från land. Otroligt effektivt vid mete efter regnbåge, röding och öring.

Hur riggar man Kastmete?

Den allra enklaste metesmetoden är flötmete, där du använder ett metspö riggat med flöte. Kastmete består av samma grunder som flötmetet, med skillnaden att man använder ett spinnspö med rulle, oftast en haspelrulle. Här kan du läsa mer om hur du kastar med haspelrulle.

Hur knyter man ett Kastflöte?

Använd en 20 cm lång bit med braid och gör en loop av denna och lägg den mot din huvudlina. Trä ena änden av braiden genom loopen 6 - 8 gånger, som visat och dra sakta åt med båda linänderna, fukta och dra ihop knuten och trimma den med en sax.

När kommer makrillen till västkusten 2021?

Den första svenska makrillen brukar ha ”premiär” i början av april. På våren kommer makrillen in till den svenska kusten för att leka och först då blir den tillgänglig att fiska.

När hugger makrill?

Makrillen verkar bli som allra mest aktiv precis när solen går upp/ner i horisonten. Visst hugger den från gryning till skymning, men det är ofta en topp när makrillen simmar nära ytan vid både soluppgång och solnedgång. Makrillfiske tilltalar en mångfald sportfiskare, men det finns en baksida – städningen efteråt.