:

Hur listar man sig hos tandläkare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur listar man sig hos tandläkare?
  2. Hur byter man tandläkare Folktandvården?
  3. Får man välja folktandvård?
  4. Vart skickar man ansökan om Tandvårdsbidrag?
  5. När får pensionärer fri tandvård?
  6. Hur kan man byta folktandvård?

Hur listar man sig hos tandläkare?

Välja eller byta klink för dig som är vuxen Vill du gå till oss på Folktandvården ska du kontakta den klinik du är intresserad av. Det gäller även om du vill byta mellan våra kliniker. Har du Frisktandvård måste du flytta med avtalet, det gör du genom att kontakta kliniken där du har ditt avtal.

Hur byter man tandläkare Folktandvården?

Det enda du behöver göra är att kontakta en folktandvårdsklinik på den nya orten och sedan meddela din avtalsklinik vilken klinik du vill att de ska flytta över ditt avtal till. På folktandvarden.se hittar du alla folktandvårdskliniker i Sverige.

Får man välja folktandvård?

Du kan välja vilken tandläkare eller tandhygienist du vill, på vilken ort du vill. Du kan välja att din tandvård hos Folktandvården eller hos en privat mottagning. För att du ska kunna tandvårdsstöd måste tandvårdsmottagningen vara ansluten till Försäkringskassan.

Vart skickar man ansökan om Tandvårdsbidrag?

Tandläkaren eller tandhygienisten ska: Skicka läkarintyget till Försäkringskassan om vi gör en efterhandskontroll. Ansöka om förhandsprövning om hen inte kan bedöma om patienten har rätt till särskilt tandvårdsbidrag.

När får pensionärer fri tandvård?

Alla som är försäkrade i Sverige har rätt till statligt tandvårdsstöd från det år de fyller 24 år. Det statliga tandvårdsstödet finns till för att ge ekonomiskt stöd till patienter som behöver tandvård och för att skydda mot höga kostnader.

Hur kan man byta folktandvård?

Hur byter jag tandläkare? Om du vill byta tandläkare kontaktar du bara den nya tandläkaren du skulle vilja ha. Du kan finna en ny tandläkare här. Det är dock en bra idé att kontakta tandläkaren eller kliniken på förhand för att se om det kommer lösa ditt problem.