:

Hur man slår en bra drive?

Innehållsförteckning:

  1. Hur man slår en bra drive?
  2. Hur högt slår man en driver?
  3. Hur långt slår proffsen?
  4. Hur högt slår man en golfboll med drivern?
  5. Hur långt slår damerna på LPGA?

Hur man slår en bra drive?

1) Bollposition. När du ska slå din driver vill du träffa bollen på väg upp i genomsvingen; m.a.o. efter det att klubban har passerat den lägsta punkten i svingen. Då har du bäst chans att få en högre och längre bollbana. Exakt var lägsta punkten är i din sving beror på några olika faktorer, t.

Hur högt slår man en driver?

”Med drivern vill vi slå upp på bollen och därför peggar vi högt, långt fram i stansen. Har du en sving där du kommer väldigt brant in på bollen kan det vara bra att pegga lite lägre medan du med en flackare sving kan pegga högre. En bra tumregel är att halva bollen ska synas ovanför klubbhuvudet, börja där!”

Hur långt slår proffsen?

Proffsen slår allt som oftast långt över 275 meter långa drives.

Hur högt slår man en golfboll med drivern?

Om du har exempelvis 80 mph svinghastighet med drivern men bara får ut runt 145 meter carry har du potential att slå klart längre med bättre teknik eller en bättre anpassad driver....Svinghastighet & carry.

SvinghastighetSlaglängd (carry)
100 mph202–224 meter
110 mph229–254 meter
120 mph255–282 meter
BE

Hur långt slår damerna på LPGA?

Damerna så. Med en slaglängd på cirka 130 meter med en driver får spelaren störst behållning om banan mäter ungefär 4 500 meter. Betydligt kortare än de flesta svenska banor från främre tee.