:

Hur fungerar en equalizer?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar en equalizer?
  2. Vad är LUFS musik?
  3. Hur kopplar man in equalizer i förstärkare?
  4. Hur sätter man på en kompressor?
  5. Vad är en limiter funktion?

Hur fungerar en equalizer?

Equalizer (EQ) På samma sätt som en kapellmästare arrangerar instrumenten i ett musikstycke, kan man med hjälp av equalizers (EQ) "arrangera" ljudbilder och klangfärg. Man pratar ofta om bas, mellanregister och diskant, men du kan putsa varje enskild ljudkälla mer än så. Du kan även använda en EQ på den totala mixen.

Vad är LUFS musik?

Samtliga tjänster använder sig av en normaliseringsprocess baserad på LUFS (Loudness Unit Full Scale) som lite enkelt kan förklaras med hur vi upplever ljudstyrka. Ju lägre LUFS, desto starkare volym. Detta innebär exempelvis att -16 LUFS låter svagare än -8 LUFS.

Hur kopplar man in equalizer i förstärkare?

I så fall kopplar du rec på förstärkaren till line in på EQ'n. Förstärkaren kommer då att skicka ut det du har valt med ingångsväljaren, CD eller Phono. EQ'n skickar sedan ut den färgade signalen via line out in i play på förstärkaren. När du då trycker in tape på förstärkaren så kommer signalen att gå via EQ'n.

Hur sätter man på en kompressor?

Anslut en luftslang till kompressorn och se till att längden är tillräcklig för att nå arbetsområdet. Vik in den gängade änden av luftslangen med två lager Teflon-tejp och trä sedan slangen på kompressorbeslaget (placerat nära lufttrycksmätaren). Dra åt den medurs med en justerbar skiftnyckel.

Vad är en limiter funktion?

, en förstärkare vars utsignal är automatiskt dämpad vid en i förväg bestämd övre gränsnivå. Effekten av en limiter påminner om en kompressor (se kompression) även om det inte är samma effekt som önskas.