:

Hur är man om man är barnslig?

Innehållsförteckning:

 1. Hur är man om man är barnslig?
 2. Hur är man när man är vuxen?
 3. Är det bra att vara barnslig?
 4. Vad är emotionellt omogen?
 5. Är omoget korsord?
 6. Hur gammal är man när man är vuxen?
 7. Vad är en omogen?
 8. Är som piroger korsord?
 9. Vad är omogen?
 10. Är omogna?

Hur är man om man är barnslig?

Emotionell omognad har inget utgångsdatum. Du kan hitta emotionellt omogna personer när som helst och i alla åldrar. Emotionell omognad förekommer hos en vuxen som beter sig barnsligt genom att inte ta ansvar för sina handlingar. Problemet är att personen blir en emotionell och ekonomisk börda för andra.

Hur är man när man är vuxen?

Att känna sig vuxen i dag tycks främst handla om att kunna fatta självständiga beslut och ta ansvar för konsekvenserna, säger Maria Wängqvist. Men studien visar att en stor del av att bli vuxen också handlar om att ta hänsyn till andra, att gå ifrån att tas om hand till att ta hand om.

Är det bra att vara barnslig?

Lite mer lekfullhet i vardagen kan faktiskt få oss att må bättre och känna oss mer tillfredsställda, det visar en studie som gjorts av forskare från Schweiz och USA. Det kan alltså vara värt att försöka vara lite mer barnslig varje dag.

Vad är emotionellt omogen?

Emotionellt instabilt personlighetssyndrom, EIPS, innebär att du hanterar starka känslor på ett sätt som kan bli skadligt för dig själv. Det finns behandlingar som kan hjälpa dig med EIPS. Det finns även mycket du kan göra själv för att må bättre.

Är omoget korsord?

Synonymer till omogen

 • kartig, outvecklad, grön, ofullgången, sur, ung, späd; barnslig, naiv, pueril; oerfaren, grön, färsk, ny, ovan, valpaktig. motsatsord. mogen, utvecklad; vuxen; erfaren.
 • Användarnas bidrag. juvenil, infantil.

Hur gammal är man när man är vuxen?

I Sverige och de flesta andra västerländska samhällen är denna ålder i lagens mening uppnådd vid 18 års ålder, vilket också brukar kallas myndighetsålder. Vuxen kan också innebära att en person har nått full mognad. Den mentala, kroppsliga och sociala utvecklingen till vuxen kan pågå ända till 20–25-årsåldern.

Vad är en omogen?

(omoget)? med bristande förmåga, asocial; som kännetecknas av avvikande beteende av en grad som samhället överlag inte accepterar; som bryter mot samhällets normer eller som inte klarar av att anpassa sig (även möjligen outbildad eller som inte "står på egna ben").

Är som piroger korsord?

Synonymer till pirog

 • pastej av pajdeg, pastej, paj.
 • enklare kanot, kanot av urholkad trädstam.

Vad är omogen?

Fornnordiskt namn med betydelsen strid. Även en kortform av namn med förledet Gun-. Svensk form av det fornnordiska namnet Gunhild som betyder stridsmö.

Är omogna?

Omogen betyder i stort sett samma sak som ungdomlig.