:

Hur mycket kostar det att utbilda sig till lastbilschaufför?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket kostar det att utbilda sig till lastbilschaufför?
  2. Hur mycket tjänar en lastbilschaufför i månaden?
  3. Hur blir man chaufför?
  4. Hur mycket tjänar man som lastbilschaufför 2021?
  5. Kan man få lastbilskörkort betalt?
  6. Är det svårt att bli lastbilschaufför?

Hur mycket kostar det att utbilda sig till lastbilschaufför?

Den omfattar 140 timmar om du är över 21 år och 280 timmar om du är under 21 år. Utbildningen avslutas med ett kunskapstest som du gör på Trafikverket. En sådan utbildning kan du själv finansiera och den kostar ofta mellan 25 000 kr till 30 000 kr.

Hur mycket tjänar en lastbilschaufför i månaden?

Enligt SCB:s lönestatistik från 2019 är den genomsnittliga lönen för yrkesgruppen “Lastbilsförare m. fl.” 29 300 kronor i månaden före skatt. Kvinnor tjänar i genomsnitt 28 400 kr i månaden medan män tjänar 29 400 kr i genomsnitt.

Hur blir man chaufför?

Utbildning till yrkesförare ges på gymnasieskolans Fordons- och transportprogrammet, inriktning Transport. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom komvux. På vissa gymnasiala utbildningar kan man ibland få hjälp med att skaffa körkort.

Hur mycket tjänar man som lastbilschaufför 2021?

29 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Kan man få lastbilskörkort betalt?

Man kan få sitt C/CE-kort betalt av Arbetsförmedlingen om man är arbetslös och vill jobba som lastbilschaufför..

Är det svårt att bli lastbilschaufför?

En snabb och förhållandevis billig utbildning – och ett allsidigt yrke där arbetsgivarna skriker efter personal. Det fick Christoffer, 28, att lämna butiksbranschen för att bli lastbilschaufför. Här avslöjar han flera fördelar med yrket som du kanske inte hade koll på.