:

Vad gör clown?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör clown?
  2. Hur blir man sjukhusclown?
  3. Vart kommer clownen ifrån?
  4. Vad gör Clowner utan gränser?
  5. Finns det Mördarclowner?
  6. Hur blir man Sjukhusclown?
  7. Finns clowner i Sverige?
  8. När kom clowner till Sverige?
  9. När var clownerna?

Vad gör clown?

En clown (eng. clowne, cloine, cloyne bonnig, klumpig person, tölp; inlån från Skandinavien), pajas är en typ av komisk artist som använder metoder som mim och slapstick för att roa publiken. Clowner är kända från England på 1500-talet.

Hur blir man sjukhusclown?

Du anställs som sjukhusclown och börjar tjänsten med att gå en särskild clownutbildning, där du bl a får lära dig clownteknik, etik och hygien och som arbetsgivaren står för. Du får lön under utbildningstiden och utbildningens innehåll bestäms av arbetsgivaren.

Vart kommer clownen ifrån?

Clownen som vi känner den i dag har sina rötter i italiensk maskkomedi från 1500-talet. Clownliknande figurer har varit kända i flera årtusenden. Vi vet från inskriptioner och fynd av statyer att pygméer, så kallade dangas, underhöll faraonerna med clowner i forntidens Egypten omkring 2500 år f Kr.

Vad gör Clowner utan gränser?

Clowner utan gränser är en internationell ideell organisation som skickar clowner och artister till barn och samhällen drabbade av krig, konflikt och andra kriser runtom i världen. Organisationen är politiskt och religiöst obunden och arbetar för att "sprida skratt på de ställen i världen där skrattet tystnat".

Finns det Mördarclowner?

Nej, inget sådant förekom; det hela kan spåras till USA och England där ryktena först uppstod, för att sedan likt ringar på vattnet spridas med hjälp av sociala medier. På Youtube iklädde sig skojare rollen som mördarclowner, vilket i sin tur gjorde att ryktena och rädslan eskalerade.

Hur blir man Sjukhusclown?

Du anställs som sjukhusclown och börjar tjänsten med att gå en särskild clownutbildning, där du bl a får lära dig clownteknik, etik och hygien och som arbetsgivaren står för. Du får lön under utbildningstiden och utbildningens innehåll bestäms av arbetsgivaren.

Finns clowner i Sverige?

Det har gått nästan ett år sedan då 18-åriga Jasmine från Linköping såg den första "mördarclownen" i Sverige. Efter hösten lugnade sig den "skrämmande trenden" ner sig. Men i år har clowner synts till igen bland annat i Gävle i samband med premiären av skräckfilmen "DET".

När kom clowner till Sverige?

Under sensommaren kom rapporter från andra delar av USA, från Kalifornien i väst, via Colorado och Texas, till Florida i öst – överallt sågs clownerna. När september blev oktober hade trenden letat sig vidare till Australien, Storbritannien och nu även Sverige.

När var clownerna?

Under 2016 spred sig ett larm om skrämmande clowner som en löpeld över Sverige och stora delar av världen. Tydligen lurade mördarclowner bakom var och varannan buske och det påstods att de var särskilt aktiva på natten.