:

Kan man söka till brandman om man har ADHD?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man söka till brandman om man har ADHD?
  2. Hur blir man brandman Stockholm?
  3. Var kan man utbilda sig till brandman?
  4. Får man bli brandman om man har Asperger?
  5. Kan du bli brandman om du har autism?
  6. Kan man bli brandman om man har glasögon?

Kan man söka till brandman om man har ADHD?

Jodå, BRF har väckt och driver (även) frågan om NPF-diagnoser vid antagningar till brandmannautbildningar och för arbete vid räddningstjänsten. Också. Man uppskattar att 2,5 % av alla vuxna har ADHD men sen skiljer sig naturligtvis graden av ADHD och vilka besvär man har men tyvärr finns en omfattande generalisering.

Hur blir man brandman Stockholm?

Utbildning. En eftergymnasial utbildning Skydd mot olyckor är två år och leder till examen i säkerhets- och räddningsarbete. Utbildningen är studiemedelsberättigande. Efter utbildningen har man möjlighet att arbeta som brandman inom den kommunala räddningstjänsten.

Var kan man utbilda sig till brandman?

Utbildningen anordnas av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Den finns i Revinge utanför Lund och i Sandö, norr om Härnösand. Den kan även läsas på distans och då sker de praktiska momenten på fysiska närträffar.

Får man bli brandman om man har Asperger?

Du får inte heller ha någon psykisk funktionsnedsättning till exempel ADHD, Autism, Aspergers eller Tourettes syndrom) .

Kan du bli brandman om du har autism?

Du får inte heller ha någon psykisk funktionsnedsättning till exempel ADHD, Autism, Aspergers eller Tourettes syndrom) .

Kan man bli brandman om man har glasögon?

Du får använda glasögon eller kontaktlinser. Det finns inget krav på färgseende. Dessutom måste du ha god rörelseförmåga, muskelkraft och kondition. nedsatt balans eller koordinationsförmåga.