:

Hur blir man en bra mekaniker?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man en bra mekaniker?
  2. Hur lång är utbildningen till bilmekaniker?
  3. Vad kan man göra på en bilverkstad?
  4. Vad gör man som verkstadsmekaniker?
  5. Hur länge lämnar en verkstad garanti?
  6. Hur mycket tjänar en Verkstadsmekaniker?

Hur blir man en bra mekaniker?

Grundutbildningen för bilmekaniker / fordonsmekaniker finns inom gymnasieskolan, på Fordons- och transportprogrammet. Programmet finns vid både kommunala som fristående skolor. Vuxenutbildning brukar finnas inom komvux och liknande utbildning kan även finnas inom yrkeshögskola.

Hur lång är utbildningen till bilmekaniker?

Utbildningen sker både i klassrummet och genom praktik på en bilverkstad. Det finns flera vägar att gå för att bli en mekaniker. Det tar cirka 2-4 år, beroende på om det är gymnasial eller eftergymnasial utbildning.

Vad kan man göra på en bilverkstad?

Byta däck, laga stenskott, ersätta viktiga motordelar, genomföra årlig service och besiktning är alla en del av de vardagliga tjänsterna som verkstäder erbjuder kunder. Service tar upp en stor del av schemat på verkstäder, tillsammans med reparationer som tar längre tid, såsom växellåda och koppling.

Vad gör man som verkstadsmekaniker?

Sköter, styr och övervakar hel- och halvautomatiska maskiner som bearbetar arbetsstycken av metall eller liknande material genom borrning, hyvling, svarvning, fräsning, gängning, slipning, svetsning m.m. Programmerar datorstyrda maskiner och korrigerar program.

Hur länge lämnar en verkstad garanti?

MRF-anslutna företag lämnar alltid garanti på 12 månader eller 1 000 mil (det som först inträffar), på delar och utfört arbete. På vissa delar kan det vara kortare garantitid (kan gälla begagnade delar), i så fall ska du bli upplyst om detta i samband med beställningen av arbetet.

Hur mycket tjänar en Verkstadsmekaniker?

31 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.