:

Kan man åka till Kosovo med nationellt ID kort?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man åka till Kosovo med nationellt ID kort?
  2. Hur länge är ett nationellt ID-kort giltigt?
  3. Hur går det att resa från Kosovo till Kosovo?
  4. Vem är huvudstaden i Kosovo?
  5. När är Kosovo medlem i FN?

Kan man åka till Kosovo med nationellt ID kort?

Svenska medborgare är sedan tillåtna att vid in- och utresa i Kosovo presentera en giltig identitetshandling i form av ordinarie pass, diplomatpass, tjänstepass eller nationellt ID-kort. Ditt pass måste vara giltigt sex månader efter inresedatum.

Hur länge är ett nationellt ID-kort giltigt?

Pass och nationellt id-kort är giltigt i fem år för personer över 12 år. Pass och nationellt id-kort för barn under 12 år är giltigt i tre år.

Hur går det att resa från Kosovo till Kosovo?

Detta innebär att det inte är möjligt att resa in i Kosovo med flyg eller landvägen via Makedonien, Montenegro eller Albanien för att sedan åka till Serbien. Däremot går det bra att resa från Serbien in i Kosovo och åter. Kosovos myndigheter har inga restriktioner för tillresande från Serbien.

Vem är huvudstaden i Kosovo?

Kosovo gränsar i norr och öst till Serbien, i söder till Nordmakedonien, i väst och sydväst till Albanien och i nordväst till Montenegro. Kosovos huvudstad är Pristina (albanska: Prishtina eller Prishtinë, serbiska: Приштина eller Priština ).

När är Kosovo medlem i FN?

Kosovo är inte medlem i FN och har inte formella relationer till EU. Kosovo gränsar i norr och öst till Serbien, i söder till Nordmakedonien, i väst och sydväst till Albanien och i nordväst till Montenegro. Kosovos huvudstad är Pristina (albanska: Prishtina eller Prishtinë, serbiska: Приштина eller Priština ).