:

Hur många guldsmed finns i Sverige?

Innehållsförteckning:

 1. Hur många guldsmed finns i Sverige?
 2. Vad gör en juvelerare?
 3. Hur gör man en egen smyckes hemsida?
 4. Vad är silverlera?
 5. Hur gör man silversmide?

Hur många guldsmed finns i Sverige?

Det finns idag ungefär 600 yrkesverksamma guldsmeder i Sverige idag. Branschen är därmed ganska liten och behöver påfyllning av nya guldsmeder i hela landet. Många är egna företagare och medelåldern är ganska hög, vilket gör att det finns behov av utbildade som kan ta över vid en generationsväxling.

Vad gör en juvelerare?

Guldsmeden arbetar framför allt med nyproduktion och reparation av smycken. Guldsmeden tillverkar smycken som: vigselringar, örhängen, hängsmycken och mindre accessoarer för hand från grunden i plåt, plans, tråd i metall som silver, guld, platina. Också andra metaller kan förekomma.

Hur gör man en egen smyckes hemsida?

Det första du bör göra är att komma på ett företagsnamn som du sedan ansöker om hos Bolagsverket – tänk på att skapa ett namn som passar din smyckeskollektion. Du måste dock ha i minne att du inte får åka snålskjuts på andra företag, som att till exempel heta Snö av Sweden, vilket är väldigt likt Snö of Sweden.

Vad är silverlera?

Silverlera är en lera bestående av pulvriserat finsilver utblandat med ett bindemedel. Man formar leran på fri hand, eller trycker ut den i en form. Sen låter man leran torka så att vattnet i leran avdunstar, innan man bränner den med en gasolbrännare. Då brinner bindemedlet bort och leran sintrar, alltså smälter ihop.

Hur gör man silversmide?

Silversmide hemma – här är verktygen du behöver

 1. Gasollåga. Många som börjar med tex en flamberingsbrännare.
 2. Lödkol och lödtegel.
 3. Lod. ...
 4. Fluss till lödningen. ...
 5. Pincetter (lödpincetter). ...
 6. Syra att lägga silvret i efter lödning. ...
 7. Andra verktyg som filar, hammare och städ.