:

Hur många sökande till medicinsk sekreterare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många sökande till medicinsk sekreterare?
  2. Hur läser man till medicinsk sekreterare?
  3. Är det svårt att läsa till medicinsk sekreterare?
  4. Är det svårt att komma in på medicinsk sekreterare?
  5. Är det svårt att bli Vårdadministratör?
  6. Är det värt att plugga till medicinsk sekreterare?
  7. Vad gör en medicinsk sekreterare lön?

Hur många sökande till medicinsk sekreterare?

Trots att antalet utbildningsplatser byggts ut de senaste åren går det idag fyra sökande per plats på yrkeshögskoleutbildningarna till vårdadministratör/medicinsk sekreterare. Utbildningen erbjuds på många orter och kan även läsas på distans.

Hur läser man till medicinsk sekreterare?

Studera en utbildning till medicinsk sekreterare Du kan gå en utbildning till medicinsk sekreterare på en yrkeshögskola. Utbildningen är två år lång (400 YH-poäng) och leder till en yrkeshögskoleexamen. När du går en yh-utbildning ingår alltid en stor del praktik eller LIA (Lärande i Arbete) som det även kallas.

Är det svårt att läsa till medicinsk sekreterare?

Utbildningen är mycket bred och ger dig som studerande många arbetsmöjligheter, inte bara inom vården utan också inom näringslivet. Det tycker jag är viktigt att ha med sig på vägen – möjligheten till arbete även inom andra administrativa yrken.

Är det svårt att komma in på medicinsk sekreterare?

Medicinska sekreterare efterfrågas i sjukvården och det är många som söker till utbildningen. Men att komma in är ett nålsöga. Det går tio ansökningar per plats. Framtiden ser ljus ut för Cecilia Börjesson.

Är det svårt att bli Vårdadministratör?

Det är inte helt omöjligt att en praktik leder till arbete i slutändan. Under utbildningen läser man ämnen som är direkt utformade för yrket, till exempel medicinsk terminologi, patientrelaterad dokumentation, medicinsk engelska, vårdjuridik och diagnoskodning.

Är det värt att plugga till medicinsk sekreterare?

Sedan är det en fördel att det är en relativt kort utbildning och att jag har chans att få jobb ganska snabbt. Att hon lämnat skolans värld är inget hon ångrar, trots att lönerna där är bättre. – Det är viktigare att må bra och trivas på jobbet. Med det sagt, vill jag förstås ha upp lönen för medicinska sekreterare.

Vad gör en medicinsk sekreterare lön?

Lönestatistik baserat på utbildningsnivå

Samtliga sektorerKommunal sektorLandstingssektorn
28 000 kr30 400 kr27 500 kr