:

Hur jobbar en nätverkstekniker?

Innehållsförteckning:

  1. Hur jobbar en nätverkstekniker?
  2. Vad gör en systemtekniker?
  3. Vad gör en Nätverksspecialist?
  4. Vad gör man på dator och nätverksteknik?
  5. Vad kan man bli om man går dator och kommunikationsteknik?
  6. Hur mycket tjänar en Nätverksspecialist?
  7. Vad gör en nätverksadministratör?

Hur jobbar en nätverkstekniker?

Arbetsuppgifterna innebär till exempel att installera, anpassa, designa och underhålla nätverket och dess kommunikationslänkar. Du kan arbeta med att ge support till de anställda i organisationen. Du kan även vara med och planerar och designa nätverk för IT-lösningar.

Vad gör en systemtekniker?

Som systemtekniker hanterar du alla de elektroniska systemen ombord, allt från sonarsystemet, som används för att lyssna på ljud under vattnet, till spanings- och navigationsradar. Du gör rutinmässiga kontroller och så länge allt fungerar ägnar du dig åt förebyggande underhåll.

Vad gör en Nätverksspecialist?

Nätverkstekniker kan även kalla sig Kommunikationsspecialist eller nätverksspecialist och installerar och anpassar enheter som sköter kommunikationen i nätverket, till exempel routrar och switchar, installerar program och olika säkerhetslösningar som exempelvis brandväggar.

Vad gör man på dator och nätverksteknik?

Du kommer att få lära dig system, komponenter, metoder och arbetssätt som används när datorer är uppkopplade i befintliga nätverk. Du kommer också att få lära dig att lösa problem, utföra felsökningar och åtgärda fel. En viktig del är också datorsäkerhet och förmågan att arbeta med hänsyn till hållbar utveckling.

Vad kan man bli om man går dator och kommunikationsteknik?

Exempel på yrken som kanske intresserar dig som väljer inriktningen dator- och kommunikationsteknik kan vara IT-tekniker, teknisk säljare, servicetekniker, elektronikreparatör och nätverkstekniker.

Hur mycket tjänar en Nätverksspecialist?

42 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad gör en nätverksadministratör?

Vad gör en Nätverksadministratör. Driftteknikern inom IT arbetar med att lösa stora som små problem inom IT-driften. Ofta skiljer man på inhouse då man som drifttekniker har helhetsansvaret för driften på arbetsplatsen. Driftteknikern sköter underhåll av servrar, infrastruktur, nätverk, system och applikationer.