:

Är polis ett farligt jobb?

Innehållsförteckning:

  1. Är polis ett farligt jobb?
  2. Kan man bli polis om man går vård och omsorg?
  3. Vad är det bästa med att jobba som polis?
  4. Hur är det att jobba inom polisen?
  5. Måste man jobba innan man blir polis?

Är polis ett farligt jobb?

Poliser anmäler oftare arbetsskador jämfört med andra yrkesgrupper. Bland anmälda arbetsolyckor är trafikolyckor vanligt förekommande. Det gäller både bil och motorcykel. En förarutbildning för poliser med fokus på riskmedvetenhet kan vara ett sätt att minska trafikolyckorna.

Kan man bli polis om man går vård och omsorg?

Om man går vård- och omsorgsprogrammet kan man arbeta som till exempel undersköterska eller assistent inom kommunala eller landstingsverksamheter, men vad du kanske inte visste är att man även kan studera vidare till sjuksköterska, sjukgymnast, socionom, brandman eller polis efter gymnasiet.

Vad är det bästa med att jobba som polis?

Vad är det bästa med jobbet? – Jag får möta alla tänkbara typer av människor i alla möjliga situationer i livet. Attvara en del av de här människornas liv och upplevelser gör mig ödmjuk och ger mig mycket tillbaka. Jag får lära mig massor om livet som jag kanske inte hade fått lära mig annars.

Hur är det att jobba inom polisen?

Alla kolleger, med något enstaka undantag, är otroligt trevliga och öppna! Även om lönerna inte ligger i topp är det stor flexibilitet i hur man lägger upp sitt jobb och man kan i vissa fall jobba hemifrån när det är nödvändigt. Dessutom bra pensionsavsättningar.

Måste man jobba innan man blir polis?

"Prova att arbeta med människor inom ett annat yrke innan du söker till polisprogrammet. Det kan vara inom vården, äldreomsorgen eller liknande så att du får en förståelse för vad det innebär att möta människor och att du blir trygg i det."