:

Var är starten på Lidingöloppet?

Innehållsförteckning:

  1. Var är starten på Lidingöloppet?
  2. Vad betyder TCS i Lidingöloppet?
  3. Hur många är anmälda till Lidingöloppet 2021?
  4. Vem vann Lidingöloppet 2021?
  5. Hur många deltagare i Lidingöloppet?
  6. Hur många mil är Lidingöloppet?
  7. Vem vann Lidingöloppet?
  8. Hur många sprang Lidingöloppet?
  9. När går starten på Lidingöloppet?

Var är starten på Lidingöloppet?

Tremilen – en riktig utmaning! Lidingöloppet startar vid Koltorps gärde på södra delen av ön och kontrollerna längs den 30 km långa banan har alla blivit klassiska. Inte minst den mytomspunna Abborrbacken efter 25 km som med sina drygt 500 meter är banans längsta och brantaste.

Vad betyder TCS i Lidingöloppet?

TCS Lidingöloppet genererar pengar till barnsjukhus Tata Consultancy Services (TCS) har under de sex senaste åren bidragit med närmare 1 miljon kronor till Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Donationen har skett i samband med TCS Lidingöloppet och används för att underlätta barnens vistelse på sjukhuset.

Hur många är anmälda till Lidingöloppet 2021?

Lidingöloppet – världens största terränglopp - fulltecknat Lidingöloppet som i år genomförs för 49e gången under sista helgen i september har stängt anmälan vid 20.000 löpare på 30 km.

Vem vann Lidingöloppet 2021?

Russom vann Lidingöloppet efter fenomenal avslutning: "Bland det mäktigaste man sett" Foto: Lidingöloppet Samuel Russom vann TCS Lidingöloppet på tiden 1:36:56.

Hur många deltagare i Lidingöloppet?

Huvudklassen män (M30) och kvinnor (K30), 30 km har cirka 15 000 deltagare varav 20% kvinnor. Långdistanslöpare som studerar på Bosöns idrottshögskola brukar av tradition delta i Lidingöloppet. Sedan 1982 är Lidingöloppet noterat i Guinness Rekordbok som världens största terränglopp.

Hur många mil är Lidingöloppet?

Lidingöloppshelgen bjuder på många olika lopp och alla är utan tvekan en stor utmaning för de flesta, oavsett vilken distans du springer. Totalt deltar närmare 45 000 löpare i alla lopp under Lidingöloppshelgen Läs mer på www.lidingoloppet.se.

Vem vann Lidingöloppet?

När Napoleon Solomon korsade mållinjen på TCS Lidingöloppet som segrare sista lördagen i september, så blev han också den förste svenske vinnaren på nio år i det klassiska loppet. – Lidingöloppet är en höjdpunkt på året, säger Napoleon som är stark på ön. Det var långt ifrån första gången som Napoleon vann på Lidingö.

Hur många sprang Lidingöloppet?

Distansen blev 30 km och första gången var det 644 löpare som startade, 512 kom i mål. Banan på 30 km är en riktig utmaning. Terrängen är rejält kuperad och mest känd är Abborrbacken som kommer efter att du har sprungit 25 km. Det är banans längsta och brantaste backe.

När går starten på Lidingöloppet?

Starttider 2022

Start Grönsta Fredag 23 september
TCS Lidingörullet
Start Koltorp Lördag 24 september
TCS Lidingöloppet Män/Kvinnor 15 km
KlassSträckaStarttid