:

Hur får man jobb som lastbilschaufför?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man jobb som lastbilschaufför?
  2. Hur blir man lastbilschaufför efter gymnasiet?
  3. Kan Arbetsförmedlingen betala C-körkort?
  4. Är det svårt att jobba som lastbilschaufför?
  5. Vad kostar en Lastbilsutbildning?

Hur får man jobb som lastbilschaufför?

Utbildning. Det är en stor fördel att ha gått på gymnasieskolans Fordons- och transportprogrammet, inriktning Transport och fått examensbevis. Även Arbetsförmedlingen kan erbjuda utbildning till lastbilschaufför som arbetsmarknadsutbildning.

Hur blir man lastbilschaufför efter gymnasiet?

Det finns i huvudsak tre olika vägar att utbilda sig till yrket lastbilsförare; via Fordons- och transportprogrammet på gymnasieskolor, via kommunal vuxenutbildning eller via arbetsmarknadsutbildningar som du söker via Arbetsförmedlingen där du måste vara inskriven som arbetssökande.

Kan Arbetsförmedlingen betala C-körkort?

Man kan få sitt C/CE-kort betalt av Arbetsförmedlingen om man är arbetslös och vill jobba som lastbilschaufför..

Är det svårt att jobba som lastbilschaufför?

Transportstyrelsen anger vilka regler som gäller för kör- och vilotider. Det gör att det blir svårt för arbetsgivare att få dig att ta oväntade och påfrestande långpass. Efterfrågan är hög på lastbilschaufförer och den väntas inte avta.

Vad kostar en Lastbilsutbildning?

Priset för ett lastbilskörkort utbildning kostar ofta mellan 25 000 kr till 30 000 kr. Ska du köra tung lastbil behöver du ett C-körkort. Här kan du läsa mer om vad som krävs om du vill ta ett C-körkort och vad du behöver tänka på. Det finns fyra olika körkortsbehörigheter för tunga lastbilar: C1, C1E, C och CE.